Μετά από διακοπή πολλών μηνών, οι κλαδικές εκθέσεις της ΔΕΘ-Helexpo, που τόσο ανάγκη έχει η Θεσσαλονίκη, ξεκινούν και πάλι. Αύριο Σάββατο στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης ξεκινούν οι εκθέσεις Artozyma και Detrop Boutique, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα 4 Απριλίου.
Λαμβάνουν μέρος 350 εκθέτες από 23 χώρες ενώ περισσότεροι από 130 Hosted Buyers από 22 χώρες θα πραγματοποιήσουν επαφές με τους εκθέτες.
Η 10η Artozyma είναι η μεγαλύτερη εκθεσιακή διοργάνωση των κλάδων της αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια για το 2022, καθώς συγκεντρώνει τις σημαντικότερες επιχειρήσεις πρώτων υλών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, αλλά και συσκευασίας και εξοπλισμού. Στις παράλληλες εκδηλώσεις της ξεχωρίζουν το 5ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού, που έχει ως στόχο την προώθηση της νέας γενιάς του κλάδου, αλλά και το Bakery Lab με masterclasses από την Εθνική Ομάδα Αρτοποιίας και το Pastry Lab της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος με masterclasses από διακεκριμένους pastry chefs, που θα αναδείξουν όλες τις σύγχρονες τάσεις της ζαχαροπλαστικής και της αρτοποιίας.

Η 30η Detrop Boutique φέρνει σε πρώτο πλάνο την καινοτομία στην παραγωγή τροφίμων, τις μικρές ελληνικές επιχειρήσεις που εξάγουν στις διεθνείς αγορές, τα προϊόντα και τρόφιμα delicatessen, τα σύγχρονα κανάλια πωλήσεων και διανομής και όλες τις νεότερες εξελίξεις του κλάδου. Στη Detrop Boutique τιμώμενος δήμος είναι ο Δήμος Πύργου Ηλείας.
Στο πρόγραμμα της Detrop Boutique περιλαμβάνονται οι εκδηλώσεις γαστρονομίας και γευστικής εκπαίδευσης Greek Bites Area και Cheese & Wine, ενώ ξεχωριστή θέση καταλαμβάνουν δύο διεθνείς διαγωνισμοί ελληνικής ελιάς και ελαιολάδου, αποτέλεσμα της συνεργασίας της ΔΕΘ-Helexpo με την Επιστημονική Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου και Ελιάς «ΦΙΛΑΙΟΣ». Πρόκειται για τον Διεθνή Διαγωνισμό Ποιότητας εξαιρετικών ελαιολάδων «OLIVE OIL TROPHY» και τον Διεθνή Διαγωνισμό Ποιότητας Επιτραπέζιων ελιών «TABLE OLIVES TROPHY».

Ωράριο λειτουργίας:
Σάββατο & Κυριακή 10:00 – 20:00
Δευτέρα 10:00 – 18:00
Η είσοδος επιτρέπεται ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ