Το θέμα δεν είναι καινούργιο, απλώς τώρα η κατάσταση κλιμακώνεται επικίνδυνα για το 3ο κρατικό κανάλι, πανελλαδικής εμβέλειας, με αποτέλεσμα να πλήττεται η ΕΡΤ3 και μάλιστα εκ των έσω.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η επίθεση κατά του γενικού διευθυντή της ΕΡΤ 3, Φίλιου Στάγκου, που ξεκίνησε από μερίδα  δημοσιογράφων του καναλιού και από το γνωστό παρεάκι των τεχνικών-συνδικαλιστών, που εδώ και χρόνια επιδίδεται στο ευγενές…σπορ του φαγώματος γενικών διευθυντών, που είχαν το εγκληματικό θράσος να θέλουν να βάλουν μια τάξη σε ένα ΜΜΕ, που κάποιοι πρώην γενικοί, κατάφεραν να υπερχρεώσουν και μάλιστα ένας από αυτούς, που έφυγε νύχτα και κυνηγημένος από το κανάλι και απέτυχε οικτρά σε όποιο ΜΜΕ εργάστηκε σε διευθυντικό πόστο…τώρα ενορχηστρώνει -με στημένα δημοσιεύματα- την επίθεση κατά του νυν γενικού, με απώτερο σκοπό-με το μυαλό του-να επιστρέψει!!!

Σύμφωνα με τις κατηγορίες…κάποιων δημοσιογράφων, όλα ξεκίνησαν από την απόφαση της διοίκησης Ζούλα για πιο light πολιτικό πρόγραμμα στη δημόσια ραδιοτηλεόραση! Η ΕΡΤ1 κάλυψε μεγάλο μέρος του προγράμματός της με σειρές και ψυχαγωγικές εκπομπές, η ΕΡΤ2 στράφηκε στον πολιτισμό και η ΕΡΤ3-λένε- έμεινε να αναζητεί ρόλο μεταξύ περιφέρειας και αθλητικών μεταδόσεων. Με τη δημιουργία του ΕΡΤnews για τις ανάγκες του πολέμου στην Ουκρανία, άρχισε ο σχεδιασμός για ένα κανάλι 100% ενημερωτικό με κεντρική καθοδήγηση και σχεδιασμό. Ετσι η ΕΡΤ3, όπως ισχυρίζονται οι συνδικαλιστές, έμεινε στο περιθώριο να γεμίζει το πρόγραμμα του ERTnews.

Βέβαια εντέχνως αποκρύπτουν το γεγονός, ότι τον τελευταίο καιρό και τα τρία κρατικά κανάλια έχουν βελτιώσει σε απίστευτο βαθμό το πρόγραμμα τους και μέσω και της πλατφόρμας ERTflix, έχουν ανεβεί αισθητά και από πλευράς τηλεθεάσεων σε σχέση με το παρελθόν-αν και δεν θα έπρεπε οι τηλεθεάσεις και οι ακροαματικότητες να αφορούν τα κρατικά και δημόσια ΜΜΕ, που έχουν διαφορετικούς στόχους από τα αντίστοιχα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης-αλλά προφανώς αυτό δεν ενδιαφέρει το παρεάκι που θέλει να ξηλώσει τον Ζούλα και τον Στάγκο!

Μιλώντας για επαγγελματίες συνδικαλιστές στην ΕΡΤ 3, μας έρχονται στο μυαλό δυο-τρεις ιστορίες που κυκλοφορούν και σαν ανέκδοτα και αφορούν την ΕΡΤ 3:

Η μια αφορά καταξιωμένο, σήμερα, πολιτικό συντάκτη στη Θεσσαλονίκη, που πριν χρόνια έκανε τα πρώτα του βήματα σαν ρεπόρτερ στο τρίτο κρατικό κανάλι και του ανετέθη από τον αρχισυντάκτη του να πάει να καλύψει ένα θέμα.Όπως ήταν λογικό απευθύνθηκε στους οπερατέρ που είχαν βάρδια εκείνη την ώρα, οι οποίοι έβρισκαν απίστευτες δικαιολογίες για να μην πάνε στο θέμα και τον έστελναν ο ένας στον άλλο…Αφού είδε και απόειδε ο νεαρός τότε δημοσιογράφος, ζήτησε την παρέμβαση του αρχισυντάκτη του, ο οποίος -θλιμμένος- του δικαιολογήθηκε ότι αυτά συμβαίνουν καθημερινά, του είπε να πάρει εξωτερικό ιδιωτικό συνεργείο! Για όσους δεν γνωρίζουν η ΕΡΤ 3, με τους δεκάδες οπερατέρ, ηχολήπτες και τεχνικούς και οδηγούς, πληρώνει-εμείς δηλαδή οι φορολογούμενοι-και ιδιωτικά συνεργεία για να καλύψει διάφορα θέματα!

Υπάρχει το παράδειγμα πριν από χρόνια, νεαρού-τότε-αθλητικού συντάκτη, που δεχόταν απίστευτο bulling από τους μόνιμους επαγγελματίες συνδικαλιστές-τεχνικούς, όποτε είχε το…θράσος, να ζητήσει συνεργείο για να πάει σε θέμα! Και φυσικά το παιδί-επίσης καταξιωμένος σήμερα στον χώρο-έκανε υπομονή γιατί δεν ήταν όταν μπήκε στην ΕΡΤ 3, μόνιμος…

Και αφήσαμε για το τέλος το περιστατικό που έχει γίνει εδώ και χρόνια viral ανέκδοτο, για όποιον εργάζεται στα ΜΜΕ και θέλει να αναφερθεί στο πως λειτουργούσε…παλιότερα η ΕΡΤ 3:Δημοσιογράφοι από κάθε ΜΜΕ, περιμένουν στο αεροδρόμιο Μακεδονία πριν χρόνια τον πρωθυπουργό, που ερχόταν για να εγκαινιάσει την ΔΕΘ, καθώς παλιότερα γίνονταν στο αεροδρόμιο δηλώσεις, πριν τα επίσημα εγκαίνια. Ενώ λοιπόν όλο περιμένουν το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, ο οπερατέρ-τότε-της ΕΡΤ 3, αφήνει την κάμερα του κάτω και φεύγει, γιατί όπως είπε στους συναδέλφους του, που τον κοιτούσαν με ανοικτό το στόμα…είχε τελειώσει η βάρδια του! Εν τω μεταξύ στον δρόμο ήταν το συνεργείο που ερχόταν να τον αντικαταστήσει…

Αυτές τις εποχές προφανώς αναπολούν κάποιοι στην ΕΡΤ 3 και ξεσηκώθηκαν κατά αυτών που ανέλαβαν να βάλουν μια τάξη σε ένα ΜΜΕ, που όπως φαίνεται άγεται και φέρεται από μια παρέα επαγγελματιών συνδικαλιστών!