Ολοταχώς στα… άκρα οδηγούνται οι σχέσεις της UEFA με τη FIFA!
Με δηλώσεις του αποκλειστικά στους Times, o Αλεξάντερ Τσέφεριν προειδοποιήσει με μποϊκοτάζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου από χώρες της Ευρώπης και της Νότιας Αμερικής, εάν η Παγκόσμια Ομοσπονδία προχωρήσει με τη διεξαγωγή του τουρνουά κάθε δύο χρόνια!
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ουσιαστικά… απειλεί τη FIFA, λίγες ώρες αφότου ο Αρσέν Βένγκερ παρουσίασε σε μεγάλους άσους του παρελθόντος και δημοσιογράφους, τους οποίους κάλεσε σε μία συνάντηση στο Κατάρ, τις σκέψεις και τα σχέδια για τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια.
«Μπορούμε να αποφασίσουμε να μην παίξουμε σε αυτό», είπε ο Τσέφεριν στους Times! «Και απ’ όσο γνωρίζω, οι Νοτιοαμερικανοί έχουν την ίδια άποψη με εμάς. Καλή τύχη σε ένα τέτοιο Μουντιάλ! Νομίζω ότι δεν θα συμβεί ποτέ, καθώς είναι τόσο αντίθετο τόσο με τις βασικές αρχές του ποδοσφαίρου».
Και συνέχισε: «Το να παίζεις κάθε καλοκαίρι ένα τουρνουά ενός μήνα, για τους παίκτες είναι δολοφονία! Αν είναι κάθε δύο χρόνια, επίσης, ”συγκρούεται” με το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών και με το Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου.
Η αξία του έγκειται ακριβώς στο ότι διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια, το περιμένεις, είναι σαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι ένα τεράστιο γεγονός. Δεν βλέπω ότι οι ομοσπονδίες μας το υποστηρίζουν αυτό. Ελπίζω ότι η FIFA θα έρθει στα λογικά της»