Προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη στις 10 το πρωί έλαβε ο 33χρονος κατηγορούμενος από τον ανακριτή για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του. Κατά τη μεταγωγή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στην Ευελπίδων τα μέτρα ασφαλείας ήταν Δρακόντεια. O πιλότος, δεμένος πισθάγκωνα με χειροπέδες, έδειχνε ψύχραιμος.

Προηγουμένως οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εκτελέσεων φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο για την εκτέλεση του Εντάλματος Σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του για τη δολοφονία της Καρολάιν. Στο μεταξύ, παραμένει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ.

Στα δικαστήρια βρίσκεται ήδη ο συνήγορος του πιλότου Βασίλης Σπύρου, ο οποίος δηλώνει ότι ο εντολέας του «είναι συγκλονισμένος από το γεγονός του θανάτου της Καρολάιν». Ο συνήγορος εκτιμά πως ο κατηγορούμενος «ξαλάφρωσε» με την ομολογία του εγκλήματος.

Ο 32χρονος διώκεται για 2 κακουργήματα ανθρωποκτονία από πρόθεση, τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου και 2 πλημμελήματα ψευδή καταγγελία επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση λόγω ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις αρχές.

Ο Αναγνωστόπουλος ομολόγησε, μετά από 37 ημέρες τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του μέσα στο σπίτι τους προκαλώντας σοκ στην κοινή γνώμη. Ο δολοφόνος, αφού σκότωσε τη σύζυγό του, στη συνέχεια σκηνοθέτησε ληστεία μετά φόνου σε μία προσπάθεια να παραπλανήσει τις Αρχές και την κοινή γνώμη.

Δουλέψαμε από την πρώτη μέρα συντεταγμένα και με πείσμα είπε ο διοικητής Ασφάλειας Αττικής Πέτρος Τζεφέρης. Πρόσθεσε ότι είναι υπερήφανος για τα στελέχη της ΕΛΑΣ που εργάζονται χωρίς ωράριο και με πάθος.