Η θεατρική παράσταση “Κατερίνα” βασισμένη στο εξαιρετικό ¨Βιβλίο της Κατερίνας¨του Αύγουστου Κορτώ με πρωταγωνίστρια στον ομώνυμο ρόλο την Λένα Παπαληγούρα επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Αυλαία για δύο παραστάσεις την Δευτέρα 16 και την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019.

Σε σκηνοθεσία και διασκευή Γιώργου Νανούρη, συνεχίζουν τη μεγάλη τους επιτυχία για τέταρτη χρονιά μεταφέροντας στη θεατρική σκηνή την αληθινή ιστορία της διπολικής μητέρας του συγγραφέα.

Μέσα από τον πόνο, την αγωνία και την χαοτική πραγματικότητα που βιώνει η πρωταγωνίστρια παρά τις συγκλονιστικές της προσπάθειες να αντιμετωπίσει την ψυχική της ασθένεια, τελικά νικιέται. Και στην ήττα της αυτή παρασύρει ολόκληρη την οικογένεια της.

Μια οικογένεια γεμάτη μυστικά και παραφροσύνη, που ξεκινάει από την ανάγκη που της επέβαλλε η μητέρα της να κρύψει την ψυχική της ασθένεια και την προσκόλλησή της σε όποιο πρόσωπο την πλησίαζε.

Τα λόγια της πρωταγωνίστριας συγκλονίζουν:

“Ωστόσο εμένα αυτή είναι η αλήθεια μου, κι από κει και πέρα, ο καθείς ας διαλέξει τη λήθη που του ταιριάζει, που τον ανακουφίζει· έτσι είναι αν έτσι νομίζουνε”.

Η Κατερίνα έχει μόλις αυτοκτονήσει και αρχίζει να αφηγείται την καταραμένη ζωή της. Φάρμακα, χάπια, σύζυγος και γιος, αγάπη και μίσος, ομοφυλοφιλία,, αυτοσαρκασμός, χιούμορ ανακατεμένο με πόνο, στοργή μέσα από στριγγλιές, και απόπειρες αυτοκτονίας αποτελούν την χαοτική πραγματικότητα της ηρωίδας που παλεύει με τη διπολική διαταραχή και γραπώνεται από όποιον μπορεί, με αποτέλεσμα να παρασύρει μια ολόκληρη οικογένεια στη δίνη της αρρώστιας της.

Συντελεστές:
Συγγραφέας: Αύγουστος Κορτώ
Ιδέα-Διασκευή-Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης
Ερμηνεία: Λένα Παπαληγούρα
Μαζί της στην σκηνή και ο Γιώργος Νανούρης

Πληροφορίες

Θέατρο Αυλαία
Τσιμισκή 136, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο: 2310 230013

Θεατρική Παράσταση: Κατερίνα του Αύγουστου Κορτώ
Δευτέρα 16 & Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019 στις 21:15
Διάρκεια Παράστασης: 70 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Εισιτήρια:
Τιμές Εισιτηρίων: 17€ κανονικό, 13€ φοιτητικό, ανέργων, 65+

Προπώληση: Ταμείο θεάτρου Αυλαία & viva.gr
Ώρες ταμείου: Δευτέρα – Παρασκευή: 09:30-13:30 & 17:30-21:30 | Σαββάτο & Κυριακή: 09:30 – 21:30