Η Ράνια Θρασκιά θα είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

 

Για ποιο λόγο αποφασίσατε να κατέλθετε στον στίβο της πολιτικής ως υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην Α’ Θεσσαλονίκης;

H συμμετοχή μου στο πολιτικό στίβο, είναι αποτέλεσμα της τιμητικής πρότασης που μου έγινε από τον Αλέξη Τσίπρα. Νιώθω ότι είναι για μένα μια ευκαιρία να συνεισφέρω στην προσπάθεια για το κοινό καλό, για κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, αποδοχή, ενσυναίσθηση και παιδεία χωρίς διακρίσεις. Να κοιτάξω μπροστά. Με ευαισθησία και λογική, όπως λέμε και στο σύνθημα της υποψηφιότητας μου.

 

Είναι σημαντική κατά την γνώμη σας η ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στα ψηφοδέλτια των κομμάτων;

Θα ήθελα να ζήσω σε μία εποχή που θεωρείται αυτονόητη η ισότιμη συμμετοχή των γυναικών τόσο στην πολιτική όσο και σε κάθε νευραλγική θέση λήψης αποφάσεων.

Οραματίζομαι ένα μέλλον που συνδιαμορφώνεται από όλα τα φύλλα και που το μοναδικό κριτήριο για την εξέλιξη, πρόοδο και επαγγελματική ανέλιξη των ανθρώπων είναι οι γνώσεις, τα ταλέντα και οι δεξιότητές τους.

 

Σε περίπτωση που εκλεγείτε, πού θα ρίξετε κυρίως το βάρος, σε ποιους τομείς; 

Ως ειδικός ψυχικής υγείας και παιδαγωγός, μπορώ να συνεισφέρω ουσιαστικά με την εμπειρία και τις γνώσεις στους τομείς της εκπαίδευσης, της παιδείας, της ψυχικής υγείας και γενικότερα της κοινωνικής πολιτικής. Θέλω να φέρω στην πολιτική ζωή του τόπου μας, την φροντίδα για τον άνθρωπο και να μοιραστώ την βαθιά μου ανάγκη για κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, αποδοχή, ενσυναίσθηση και παιδεία χωρίς διακρίσεις.

 

Ποια είναι τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει στις μέρες μας η Α’ εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης και με ποιον τρόπο θα συμβάλλετε στην επίλυσή τους;  

 

Η Θεσσαλονίκη δυστυχώς είναι πλέον γνωστή για τα έργα που ΔΕΝ έχουν γίνει! Από τις κούφιες υποσχέσεις της υποθαλάσσιας οδού μέχρι την πρόσφατη συνεχιζόμενη καταστροφή των αρχαίων της Βενιζέλου, οι κάτοικοι της Α’ Θεσσαλονίκης, βιώνουν συνεχή υποβάθμιση του τρόπου ζωής τους. Η πόλη μοιάζει παρατημένη σε όλα τα επίπεδα.

Η ανεργία και η οικονομική ανασφάλεια, η κοινωνική ανισότητα και η βία, δημόσια έργα που εκκρεμούν για 10ετίες, ένα λιμάνι που υπολειτουργεί, δίνουν την εικόνα και το μήνυμα μίας πόλης που βιώνει την εγκατάλειψη από την κεντρική εξουσία.

Η Θεσσαλονίκη μοιάζει να στηρίζεται αποκλειστικά στην διάθεση των πολιτών της, στην ιδιωτική πρωτοβουλία, στους νέους και στους φοιτητές της, που δίνουν χρώμα στην πόλη και την κάνουν, σε πείσμα των δύσκολων καιρών, να ανθίζει ακόμα.

Η Θεσσαλονίκη μπορεί και πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί έναν πολιτισμικό φάρο και να γίνει μία δημοφιλής τουριστική επιλογή. Πρέπει να πάρει τη θέση που της αξίζει στις καρδιές των κατοίκων της, των Ελλήνων αλλά και των ανθρώπων όλου του κόσμου. Στα μάτια μου είναι η ομορφότερη πόλη του πλανήτη και θα κάνω ότι περνάει από χέρι μου για να τη δουν και όλοι οι άνθρωποι έτσι.