Στην πρόσφατη Ημερίδα Διεθνούς βεληνεκούς, όπου έδωσε το παρον ο γνωστός επιχειρηματίας, Νίκος Τσερκεζίδης, επειτα από ειδική Πρόσκληση του Ινστιτούτου Εξωτερικών Υποθέσεων σε συνεργασία με το European Strategic Intelligence Consulting, παρουσία εκλεκτών συνομιλητών, του απονεμήθηκε αναμνηστικό βραβείο!

Το βραβείο αφορουσε την προσφορά της εταιρείας του επιχειρηματία, στον τομέα της ανακύκλωσης και στην κοινωνία και προσωπικά για την φιλανθρωπική του δράση.

Αυτό που ίσως δεν είναι γνωστό, αφορά το ότι το βραβείο και την αναμνηστική πλακέτα παρέδωσε στον Νίκο Τσερκεζίδη, ο  Ilan Mizrahi.

 

Ο Ίλαν Μισράχι, που διατηρεί φιλία χρόνων με τον Έλληνα επιχειρηματία, είναι πρώην αξιωματούχος της Μοσάντ και Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού του Ισραήλ. Ο Μιζράχι φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ ως προπτυχιακός και απέκτησε πτυχίο στις πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Χάιφα.

 

O πρώην αν. Διοικητής της MOSSAD και πρώην Αρχηγός του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, κ. Ιλάν Μιζράχι, στα πλαίσια αυτής της εκδήλωσης, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Νίκο Τσερκεζίδη για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην Μεσόγειο και στην Μέση Ανατολή.