Το αποστακτήριο του Aberlour βρίσκεται στην καρδιά του Speyside, μιας περιοχής γνωστής για την παραγωγή παραδοσιακών και εξαιρετικά εκλεπτυσμένων, απαλών και πλούσιων whiskies. Κείτεται στις όχθες του ποταμού Lour, από όπου προμηθεύεται το καθαρό και αγνό νερό πηγής, και του ποταμού Spey, του οποίου ο υγρός αέρας βοηθάει στην διαδικασία ωρίμανσης.
Το αποστακτήριο ιδρύθηκε το 1879 από τον James Fleming, ο οποίος το εγκατέστησε στην «Πηγή Drostan» (St. Drostan’s Well), με σκοπό να διασφαλίσει για πάντα αυτή την ανεκτίμητη πηγή αγνού νερού. Μέχρι σήμερα, ο παραδοσιακός τρόπος παραγωγής διατηρείται αναλλοίωτος για να διαφυλάσσει και να προστατεύει την εξαιρετική ποιότητα και τον χαρακτήρα κάθε φιάλης Aberlour malt whisky.
Latest posts by My City Team (see all)