Η κινεζική Geely Automobile Holding της Κίνας βρίσκεται σε συνομιλίες με τη διοίκηση της Aston Martin και επενδυτές για την απόκτηση μεριδίου στην βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία πολυτελών αυτοκινήτων μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο πηγή κοντά στις συζητήσεις αλλά και δημοσίευμα των Financial Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των FT ο κινεζικός όμιλος διεξάγει due diligence για την επιχείρηση που διανύει το 107ο έτος λειτουργίας της και τα αυτοκίνητα της αποτελούν την επιλογή κινηματογραφικού βρετανού μυστικού πράκτορα Τζέιμς Μποντ.

Οι πληροφορίες για το ενδιαφέρον της Geely έρχονται ένα μήνα μετά την ανακοίνωση της Aston Martin ότι βρίσκεται σε αρχικές συνομιλίες με πιθανούς επενδυτές.

Η πώληση ενός μεριδίου θα μπορούσε να ενισχύσει τις προοπτικές της Aston Martin που έχει ανακοινώσει απώλειες για το τρίτο τρίμηνο του έτους και αυτήν την εβδομάδα προειδοποίησε ότι για μείωση κερδών το 2019 επικαλούμενη τις αδύναμες ευρωπαϊκές πωλήσεις.

Η Geely προσδοκά εξοικονόμηση κόστους από μια ενδεχόμενη συγχώνευση της Aston Martin και της δικής της Lotus, ανέφερε η πηγή που βρίσκεται κοντά στις συζητήσεις στο Reuters. Η Geely κατέχει επίσης την Volvo και έχει συμμετοχή στην γερμανική Daimler.

Εκπρόσωπος της Aston Martin αρνήθηκε να σχολιάσει το εάν η εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Geely, λέγοντας μόνο ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες με δυνητικούς επενδυτές. Εκπρόσωπος της Geely Europe αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η Daimler, η οποία κατέχει μερίδιο 5% στην Aston Martin και προμηθεύει την αυτοκινητοβιομηχανία με κινητήρες της Mercedes-AMG, υποστηρίζει τις προσπάθειες της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας για να διασφαλίσει μακροπρόθεσμα το μέλλον της, πρόσθεσε η πηγή στο Reuters ενώ η εταιρεία αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Ο πρόεδρος της Geely, Li Shufu, κατέχει μερίδιο 9,69% στη μητρική της Mercedes-Benz, Daimler, η οποία διαχειρίζεται το εμπορικό σήμα Smart city με την συνεργασία της Geely.

Οι μετοχές της Aston Martin σημείωσαν άνοδο έως 11% μετά το δημοσίευμα των FT και έκλεισαν με κέρδη 15% στις 4,78 λίρες, αρκετά κάτω ωστόσο από την τιμή των 19 λιρών που είχαν μετά την IPO της εταιρεία τον Οκτώβριο του 2018.

Τον περασμένο μήνα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο Καναδός δισεκατομμυριούχος Lawrence Stroll, ιδιοκτήτης της ομάδας Formula One Racing Point, ετοίμαζε προσφορά για την απόκτηση μεγάλου μεριδίου στην Aston Martin