Άλλα 338 κρούσματα Covid-19 καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία, διάστημα στο οποίο 44 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους, αντιθέτως 1.505 έγιναν αρνητικοί στον ιό. Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στη χώρα, βάσει του επίσημου υπολογισμού, είναι 236.989. Οι νεκροί έφτασαν τους 34.345, ενώ 176.370 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Στο μεταξύ, 209 ασθενείς βρίσκονται σήμερα σε μονάδες εντατικής θεραπείας και συνολικά 3.594 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 22.471 έχει αποφασιστεί ο κατ’ οίκον περιορισμός.

Σε σχέση με χθες τα κρούσματα παρουσιάζουν αύξηση: νόσησαν 222 περισσότεροι άνθρωποι. Οι θάνατοι μειώθηκαν κατά 11, ενώ οι θεραπευμένοι αυξήθηκαν κατά 725.

Στη Λομβαρδία, συνεχίζουν να καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα: το τελευταίο 24ωρο ήταν 244. Στο μεταξύ, ο περιφερειάρχης της Τοσκάνης, Ενρίκο Ρόσσι, υπογράμμισε μέσω Διαδικτύου ότι «ο ιός δεν έχει εξαφανιστεί» και πως «θεωρεί λάθος το ότι ορισμένες περιφέρειες της χώρας, βιάζονται να καταργήσουν την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας».

Από την πλευρά του, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, αναφέρθηκε στην αυριανή ημέρα, κατά την οποία πολλές ευρωπαϊκές χώρες θα ανοίξουν και πάλι τα σύνορά τους. «Η απεμπλοκή των τουριστικών ρευμάτων σημαίνει ότι θα έρθουν ξένοι τουρίστες, με επιπλέον στήριξη για την οικονομία, τους εργαζόμενους και τις οικογένειες της Ιταλίας, αυτό το καλοκαίρι» έγραψε στο Facebook.

Πηγή: ΑΜΠΕ