Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στη διάρκεια της 3ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφέρθηκε εκτεταμένα στα ζητήματα της Δ.Ε.Π.Θ.Ε (TV100 -FM100) με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης διευθυντών.

«Με απόλυτη διαφάνεια, με όλους τους τύπους  και όχι με ένα απλό συμφωνητικό και απευθείας ανάθεση όπως γινόταν παλαιότερα με επιτροπή αξιολόγησης και με απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου της, ολοκληρώσαμε μία δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία» και συμπλήρωσε πως «παρά την οριακή κατάσταση που παραλάβαμε, έχουμε επιλέξει να μην κοιτάμε πίσω, αλλά να κοιτάμε μόνο μπροστά».

Παρουσίασε ένα συνοπτικό σχέδιο δράσης της διοίκησης με πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα. Μετρήσεις τηλεθέασης και ακροαματικότητας, ανανέωση του εξοπλισμού, ενίσχυση του εμπορικού τμήματος των ΜΜΕ με στόχο την οικονομική ανάπτυξή τους και αναβάθμιση των προγραμμάτων ήταν  ορισμένα από αυτά που ανακοινώθηκαν.

«Ο στόχος είναι σαφής και ξεκάθαρος. Θέλουμε η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης να γίνει πρότυπο περιφερειακής τηλεόρασης και το Δημοτικό Ραδιόφωνο να γίνει ξανά το πρώτο ραδιόφωνο της πόλης. Με νέες ιδέες, με καινοτομία, με δημιουργική εξωστρέφεια, με συνέργειες».