Μετά τα αλλεπάλληλα «γράψε – σβήσε», ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται ότι πήρε τις τελικές αποφάσεις και προχωρά σε μίνι ανασχηματισμό. Οι ανακοινώσεις, όπως όλα δείχνουν, θα γίνουν πιθανότατα την Τρίτη (04/08).

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, άρχισε το απόγευμα ο κύκλος των τηλεφωνημάτων από το πρωθυπουργικό γραφείο τόσο στα πρόσωπα που θα λάβουν τα νέα καθήκοντα, όσο και σε αυτούς που παραμένουν στις θέσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές θα είναι λίγες και θα επικεντρωθούν στο νέο κυβερνητικό σχήμα το οποίο θα «τρέξει» το πρόγραμμα για την εισροή των χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Άλλωστε, μιλώντας στον ANT1 το απόγευμα της Δευτέρας o κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει όποτε κρίνει ο ίδιος, σε «μίνι αναδιάρθρωση της κυβέρνησης».

«Ο πρωθυπουργός είπε πως πρόκειται για διορθωτικές κινήσεις. Οι όποιες κινήσεις κάνει ο πρωθυπουργός τις επόμενες ημέρες δεν θα συνιστούν ανασχηματισμό, αλλά ενίσχυση του κυβερνητικού έργου», ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Οι αλλαγές στην κυβέρνηση

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες επικεφαλής της «Task Force» για τα 72 δισ. ευρώ θα είναι ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Οι αλλαγές στην κυβέρνηση θα αφορούν και στην αναπλήρωση των θέσεων που έχουν μείνει κενές μετά τις πρόσφατες παραιτήσεις.

Συγκεκριμένα, η μία αφορά τον μέχρι πρότινος υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Γεράσιμο Θωμά, ο οποίος παραιτήθηκε, και η δεύτερη θέση που θα πρέπει να καλυφθεί είναι αυτή του πρώην υφυπουργού Δικαιοσύνης κ. Δημήτρη Κράνη.