Σοβαρός προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση και στις υγειονομικές αρχές σχετικά με την διεξαγωγή της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στις αρχές Σεπτεμβρίου, εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Στο τραπέζι βρίσκεται ακόμη και το ενδεχόμενο ματαίωσης της ΔΕΘ, όπου ιδιαίτερα στο εμπορικό σκέλος της, πάντα συγκεντρώνεται πολύς κόσμος.

Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι το σενάριο αυτό συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη που είχαν ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Σωτήρης Τσιόδρας σήμερα Παρασκευή με τον

Περιφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Επίσης, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΔΕΘ, κ. Τάσος Τζήκας συμμετείχε στη σημερινή σύσκεψη της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας.

Λόγω της συνεχούς αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο να ληφθούν και άλλα μέτρα όπως η αλλαγή στο ωράριο των καταστημάτων της περιοχής.

Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες, ανάλογα και με τα επιδημιολογικά δεδομένα του Σαββατοκύριακου, ενώ την προσεχή Δευτέρα θα γίνει τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο την πανδημία υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.