Δεν είναι πολλές οι εταιρείες ωρολογοποιίας που μπορούν να υπερηφανευθούν για μία παράδοση 187 χρόνων. Η Longines μπορεί. Με έδρα της το γραφικό χωριουδάκι St. Imier, συνεχίζει στο ίδιο ακριβώς σημείο που ξεκίνησαν όλα να δημιουργεί αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα: ρολόγια. Και οι νέες προσθήκες στην εμβληματική της οικογένεια Longines Master Collection επιβεβαιώνουν ακριβώς αυτό το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και αισθητικής που διακρίνει την ελβετική εταιρεία. Από το 2005 που γεννήθηκε αυτή η συλλογή, αποτελείται αποκλειστικά από μηχανικά ρολόγια υψηλότατων προδιαγραφών. Όλα τα μοντέλα της συλλογής αποτελούν υπόδειγμα τέλειας ισορροπίας ανάμεσα στην τεχνική υπεροχή και την κλασική κομψότητα.

Σήμερα η Longines παρουσιάζει νέα μοντέλα Master Collection. Διακρίνονται για τη διαχρονική, σοφιστικέ εμφάνισή τους, για τα καλοσχεδιασμένα και εξαιρετικά στη λεπτομέρειά τους καντράν και για τη χαρακτηριστική ένδειξη φάσης της Σελήνης στο 6, η οποία περικλείεται από έναν κύκλο της ημερομηνίας με αραβικούς αριθμούς από το 1 ως το 31.

Τα νέα Longines Master Collection είναι διαθέσιμα σε δύο μεγέθη, στα 40 και στα 42 χιλιοστά, η κάσα τους είναι από γυαλισμένο ανοξείδωτο ατσάλι και αποτελεί το ιδανικό «κάδρο» για μία ενδιαφέρουσα επιλογή από καντράν: μαύρο σε ανάγλυφο μοτίβο barleycorn με ζωγραφισμένους λατινικούς αριθμούς, ασημί σε ανάγλυφο μοτίβο barleycorn με ζωγραφισμένους αραβικούς αριθμούς, ή μπλε με εφέ ηλιακών ακτίνων και απλικέ ενδείξεις των ωρών.