Η «στολή» του καλού μάνατζερ, του επαγγελματία, είναι το κοστούμι. Μια επιμελημένη εμφάνιση, χωρίς υπερβολές, αποπνέει αυτοπεποίθηση και δείχνει άνθρωπο αξιόπιστο και μεθοδικό, που φροντίζει τις λεπτομέρειες και ξέρει τι χρειάζεται σε κάθε περίσταση.
Τα χρώματα
> Στους μελαχρινούς ταιριάζουν τα χρώματα του ουρανού, δηλαδή αποχρώσεις του μπλε και στους ξανθούς τα χρώματα της γης, καφέ, μπεζ κ.λπ. Το γκρίζο ταιριάζει και στους δύο.
> Ένα καφέ κουστούμι σε έναν μελαχρινό θα δείξει πιο ωραία με σιελ πουκάμισο, παρά με λευκό, ενώ ο ξανθός δεν έχει τέτοιο θέμα.
> Ένα λευκό κουστούμι το καλοκαίρι μπορεί να φορεθεί με όλα τα χρώματα από έναν μελαχρινό, ενώ ένας ξανθός θα πρέπει να προτιμήσει μπεζ, καφέ και τις αποχρώσεις τους.

Οι συνδυασμοί
> Η μόδα πλέον όλα τα επιτρέπει και οι συνδυασμοί είναι ελεύθεροι, αλλά χρειάζεται προσοχή για να τηρείτε το μέτρο.
> Το κουστούμι σε αποχρώσεις του μπλε είναι η πιο κλασική λύση, ειδικά για την ηλιόλουστη Ελλάδα, όπου το μπλε χρώμα φαίνεται καλύτερα σε σχέση με το γκρίζο.
> Ένας καλός συνδυασμός για το πρωί στο γραφείο, είναι μπλε κουστούμι, σιελ πουκάμισο, καφέ παπούτσι.
> Ένας στυλάτος συνδυασμός είναι να συνδυάζεις τη γραβάτα με το παπούτσι. Αλλιώς η γραβάτα να ταιριάζει με τις αποχρώσεις του κουστουμιού και πάντα να είναι πιο σκούρα από το κουστούμι.
> Ο τυποποιημένος κανόνας λέει ότι το ριγέ κοστούμι δεν θέλει καρό πουκάμισο.Μπορεί όμως να συνδυαστεί με πιε ντε πουλ ή με ελαφρύ πουά.
> Τα καρό κουστούμια ταιριάζουν με μονόχρωμα πουκάμισα, ή με ελαφρή ρίγα και μονόχρωμη γραβάτα.
Ο συνδυασμός των χρωμάτων και των σχεδίων αλλάζει την εικόνα, αλλά θέλει φαντασία και προσοχή.
> Τα μονόχρωμα σιελ ή ροζ πουκάμισα είναι εύκολα και ότι πρέπει για το πρωί στο γραφείο. Επίσης τα ριγέ πουκάμισα, με λεπτή ρίγα ταιριάζουν με όλα τα σακάκια, μονόχρωμα, ριγέ ή και καρό. Προσοχή, όμως, η ρίγα πρέπει να είναι ψιλή, από το μέγεθος της καρφίτσας μέχρι εκείνη του σπίρτου. Η χοντρή ρίγα είναι μόνο για όσους ξέρουν να το συνδυάζουν με στιλ, χωρίς να μοιάζουν με «παρδαλό κατσίκι».
> Η ζώνη πρέπει να ταιριάζει με το παπούτσι. Η καφέ ζώνη μπορεί να είναι λίγο πιο σκούρα από το παπούτσι, αρκεί το παπούτσι να είναι πιο σκούρο από το παντελόνι, ώστε η ζώνη να μην κόβει το σώμα στα δύο.

http://gr.askmen.com/