Το Macallan 12 Year Old Triple Cask range έκανε την εμφάνισή του το 2018. Κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό και βρίσκεται ηδη στα ράφια σε επώνυμες κάβες. Κανείς δε ξέρει για πόσο, καθώς οι συλλέκτες σπεύδουν να το αγοράσουν.
Το Macallan Fine Oak 12 ετών, οφείλει τη μοναδικότητά του στην τριπλή ωρίμανσή του, σε Ευρωπαϊκά δρύινα βαρέλια από Sherry, από Αμερικάνικα δρύινα βαρέλια από Bourbon και επίσης Αμερικάνικα δρύινα βαρέλια από Sherry.
Ο τριπλός αυτός συνδυασμός προσφέρει μία μοναδική απαλότητα, βελουδένια αίσθηση και ντελικάτη αλλά συνάμα πολύπλοκη γευστική παλέτα. Τα ουίσκι παραμένουνε στο αποσταγματοποιίο τη Macallan για τουλάχιστον 12 έτη.
Στην παλέτα διακρίνουμε, νεκταρίνια, καραμελωμένα αμύγδαλα και βανίλια. Γλυκιά βανίλια, πικάντικα στοιχεία δρυ, και βέβαια ανεπτυγμένα αρώματα πορτοκαλόφλουδων. Μακρύ τελείωμα. Μια από τις δημοφιλέστερες οινοπνευματοποιίες στον κόσμο, τις τελευταίες 4 δεκαετίες, κατά τη διάρκεια των οποίων το Macallan έχει χτίσει την καλύτερη φήμη ως ποιοτικό malt ουίσκι και το πιο περιζήτητο ουίσκι για τους συλλέκτες.
Οσμή: Περίπλοκη με αίσθηση φρούτων και βανίλιας.
Γεύση: Μέτρια, Ισορροπημένη μεταξύ φρούτων, οξιάς και πικάντικης αίσθησης.
Παρατεταμένο τελείωμα με αποξηραμένα φρούτα, οξιά και καρυκεύματα.