Στην Αθλητική εκπομπή Sport Report της Tv100 μίλησε ο Μενέλαος Κοκκινάκης, μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ. Ο κορυφαίος λίμπερο της Ελλάδας και ένας από τους καλύτερους της Ευρώπης, μίλησε για την απόφαση του αυτήν, για την νέα του ομάδα, αλλά και τον θόρυβο που δημιουργήθηκε με την μετακίνηση του. Βασικό στέλεχος της Εθνικής ομάδας, ο Κοκκινάκης δήλωσε αρχικά:

«Είναι ένα γνώριμο μέρος η Θεσσαλονίκη, έχω πολλούς φίλους. Είμαι χαρούμενος που θα βρεθώ στην πόλη και ανυπομονώ. Θα βρω συμπαίκτες από την Εθνική ομάδα στον ΠΑΟΚ, παίζουμε χρόνια μαζί, αντίπαλοι ή συμπαίκτες. Θα συναντήσω γνώριμα πρόσωπα και ελπίζω να ζήσουμε χαρούμενες στιγμές. Είχα ενδιαφέρον από τον ΠΑΟΚ και σεβασμό που αυτό μου κίνησε το ενδιαφέρον να ασχοληθώ με την πρόταση και καταλήξαμε να τα βρούμε. Το ενδιαφέρον υπήρχε καιρό πριν. Ήμουν αφοσιωμένος στους στόχους μου και ήρθαν τελικά έτσι να πράγματα ώστε να έρθω στον ΠΑΟΚ και να σκέφτομαι πλέον το μέλλον μου εκεί». Οσον αφορά για το πάθος του εντός του αγωνιστικού χώρου ο νέος λίμπερο του ΠΑΟΚ σημείωσε: «Είναι το χαρακτηριστικό που έχω ως παίκτης γενικά. Αγαπώ αυτό που κάνω, περνάω το χρόνο μου στο γήπεδο σε προπονήσεις και στα ματς. Έτσι είμαι σαν παίκτης, έτσι νιώθω να παίζω. Το πάθος με χαρακτηρίζει και συμβαδίζει στη ζωή μου. Από τη μεριά μου θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να πετύχουμε τους στόχους μας με τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα με υψηλούς στόχους, είδα σεβασμό και ενδιαφέρον και είμαι έτοιμος να τα δώσω όλα σ’ αυτή την ομάδα και να κάνω το οτιδήποτε γι’ αυτήν”
Όσο για το νέο πρωτάθλημα; “Είναι 2-3 ομάδες και ο Φοίνικας που είναι οι δυνατότερες στην Ελλάδα και προσπαθούν μεταγραφικά να κάνουν ότι καλύτερο. Θα είναι ένα δυνατό πρωτάθλημα, παρ’ ότι ακόμη είναι νωρίς».
Όπως ήταν λογικό ο Μενέλαος Κοκκινάκης σχολίασε και το γεγονός, πως η δική του μεταγραφή τάραξε τα νερά καθώς έγινε από τον Ολυμπιακό στον ΠΑΟΚ και δικαίως θεωρείται η μεταγραφή της χρονιάς: ” «Είναι πολύ λογικό να πηγαίνει ένας παίκτης από μια μεγάλη ομάδα, σε μια άλλη μεγάλη ομάδα. Πρέπει να το συνηθίσουμε αυτό. Επαγγελματίες είμαστε. Δεν ήταν εύκολα τα πράγματα για όλους τους αθλητές με τον κορωνοϊό, δεν το σκέφτηκα πολύ να πάω στο εξωτερικό. Η πρόταση του ΠΑΟΚ ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και γι’ αυτό υπέγραψα. Ωριμάζω στη θέση του λίμπερο, είναι κάτι νέο για εμένα και θεωρώ πως θα τα καταφέρω».