Ο αστυνομικός διώκεται πλέον για τετελεσμένη ανθρωποκτονία και όχι για απόπειρα, όπως ως σήμερα.

Συμπληρωματική ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο άσκησε ο εισαγγελέας, αμέσως μετά τη χθεσινή απόφαση του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, στον αστυνομικό που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά.

Το συμβούλιο αποφάσισε ο κατηγορούμενος αστυνομικός να αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η πρώτη αντίδραση του αστυνομικού που αφέθηκε ελεύθερος μετά τον πυροβολισμό του 16χρονου

Η δικογραφία διαβιβάστηκε άμεσα από το συμβούλιο στον ανακριτή και από εκεί στον εισαγγελέα και πλέον αναμένεται να καλέσει ο ανακριτής τον κατηγορούμενο αστυνομικό για συμπληρωματική απολογία.

Ο 34χρονος διώκεται πλέον για τετελεσμένη ανθρωποκτονία και όχι για απόπειρα, όπως ως σήμερα.

Η πρόσθετη δίωξη αναμενόταν μετά τον θάνατο του νεαρού Ρομά.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο αστυνομικός αναμένεται να απολογηθεί εκ νέου.
Τα νέα δεδομένα

Το ερώτημα που τίθεται με τις νέες εξελίξεις είναι αν μπορεί να υπάρχει διαφορετική νομική μεταχείριση ύστερα από τη χθεσινή απόφαση του συμβουλίου των δικαστών.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την απολογία του στον 6ο ανακριτή, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα γιατί ο 16χρονος οδηγός του καταδιωκόμενου οχήματος επιχείρησε να εμβολίσει τη δεύτερη μηχανή της ΕΛΑΣ.

Ανέφερε ότι πυροβόλησε εν κινήσει, στοχεύοντας στο αυτοκίνητό και όχι στον οδηγό. Οι τρεις δικαστές του συμβουλίου Πλημμελειοδικών αποφάσισαν για τη διαφωνία εισαγγελέα- ανακριτή, λαμβάνοντας υπόψη τη δικογραφία που σχηματίστηκε πριν εκπνεύσει ο 16χρονος Κώστας Φραγκούλης.