Αδιανόητος είναι ο τρόπος με τον οποίο ο γιατρός «μαϊμού» έπειθε τα θύματα του  και «πατούσε» πάνω στην αγωνία των γονιών που έβλεπαν τα παιδιά τους να είναι βαριά άρρωστα.

Το Star στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων αποκάλυψε τι αναφέρει η μηνυτήρια αναφορά τους των γονιών ενός από τα ανήλικα θύματα, του 16χρονου αγοριού από τις Σέρρες.

Ανατριχίλα προκαλούν όσα αναφέρουν οι γονείς του άτυχου 16χρονου, καθώς όπως αποκάλυψαν, ο ψευδογιατρός κατηγορούσε το παιδί τους για το ότι δεν ανταποκρινόταν στη θεραπεία.

«Ανατριχιαστικό είναι ότι τον ακούγαμε να λέει ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε, γιατί όλα τα δημιουργεί το δύστροπο και αντιδραστικό στη θεραπεία παιδί μας που το έχουμε κακομαθημένο. Τον ακούγαμε τυφλά, με αποτέλεσμα να πιέζουμε το παιδί μας για να καταπίνει όλα τα αηδιαστικά φάρμακα και αποστάγματα που του έδινε ο «Κοντός», να το μαλώνουμε όταν εξέφραζε δυσφορία. Νοιώθουμε εκ των υστέρων ότι βασανίζαμε εμείς οι ίδιοι το παιδί μας, τυφλωμένοι από την ελπίδα και τις ψευδείς παραστάσεις του περί βεβαίας ίασης», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Οι γονείς ξεσπούν – «Οι θεραπείες του ήταν μαρτύριο»

Το μαρτύριο κράτησε μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου του 2016, όταν το παιδί τους έπεσε σε κώμα μέσα στο δωμάτιο του και με τύψεις που δεν κατάφερνε να κάνει σωστά τη θεραπεία, αφού συνεχώς έκανε εμετό, λέγοντας ένα ξεψυχισμένο «συγγνώμη», που ήταν και η τελευταία του λέξη.

«Για ενάμιση μήνα μαρτύρησε προσπαθώντας να ακολουθήσει τη θεραπεία κάνοντας εμετούς και αδυνατίζοντας μέρα με τη μέρα. Για όλα αυτά μας έλεγε ότι τον έχουμε κακομαθημένο, ότι πρέπει να τον μαλώνουμε να μην τον χαρίζουμε για το καλό του. Και εμείς τον ακούγαμε. Διαχειρίστηκε την πολύτιμη ζωή του παιδιού μου με ψεύτικο τρόπο και εμείς ζούσαμε μέσα στην πλάνη μας», λένε οι γονείς.

Ψυχικός καταναγκασμός στους γονείς

Ο «Κοντός» υποδυόταν πολλούς ρόλους με ένα κοινό γνώρισμα: την πειθώ και τον ψυχικό καταναγκασμό. Όπως λένε οι γονείς του 16χρονου νόμιζαν ότι τους υπνώτιζε.

«Είχε το θράσος να μας εμπαίζει ακόμη και όταν το παιδί ψυχορραγούσε στην εντατική. Μας έλεγε ότι σε λίγες ημέρες θα συνέλθει, αφού για όλα έφταιγε μια γαστρεντερίτιδα που τον είχε ταλαιπωρήσει», λένε ξεσπώντας οι γονείς του 16χρονου.

Αυξάνονται μέρα με τη μέρα οι καταγγελίες

Κάθε μέρα έρχονται στο φως και νέες καταγγελίες για τον ψευτογιατρό που οδήγησε χωρίς ίχνος ανθρωπιάς στον θάνατο τρεις ανθρώπους και εξαπάτησε δεκάδες άλλους.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Κατερίνας Ρίστα για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star, ο αριθμός των θυμάτων του «μαϊμού» γιατρού έφτασαν τα 53 άτομα, καθώς μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες οκτώ ακόμα άτομα έχουν καταγγείλει ότι έπεσαν κι εκείνα στα δίχτυα του, ενώ ο αριθμος αυτός αναμένεται να αυξηθεί με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του τη Δευτέρα.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εκτιμούν ότι θα ανοίξουν τα στόματα κι άλλων ασθενών και αναμένονται και νέα στοιχεία για την υπόθεση τις επόμενες 48 ώρες. Χαρακτηριστικό είναι ότι είχε καταφέρει να κερδίσει την απόλυτη εμπιστοσύνη τους, όπως αποδεικνύεται και από τις επικοινωνίας που είχαν μαζί του.

Σοκαριστικός ο τρόπος που χειριζόταν τα θύματά του

Την ίδια ώρα σοκ προκαλεί ηχητικό ντοκουμέντο που αποδεικνύει τον τρόπο που χειριζόταν τους ασθενείς του που «έσβηναν» από τις θανάσιμες θεραπείες του.