Οι Prodigy είναι έτοιμοι να κατακτήσουν τη μεγάλη οθόνη. Ένα επερχόμενο ντοκιμαντέρ θα καταγράψει την ιστορία του εμβληματικού βρετανικού electronic συγκροτήματος, από τα πρώτα τους βήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι την καταλυτική επιρροή τους στην έκρηξη της ηλεκτρονικής μουσικής της Αμερικής τη δεκαετία του ’90.

Το concept δημιουργήθηκε από τους Maxim και Liam Howlett των Prodigy σε συνεργασία με το studio Pulse Films και θα το σκηνοθετήσει ο μακροχρόνιος συνεργάτης του συγκροτήματος Paul Dugdale. Ο Dugdale είχε σκηνοθετήσει προηγουμένως μία τριπλέτα ταινιών μικρού μήκους για τους Prodigy, μαζί τη συναυλιακή ταινία του συγκροτήματος, The Prodigy: World’s On Fire (2011).

Ο Dugdale σκηνοθέτησε επίσης μια μεγάλη λίστα ταινιών συναυλιών από A-listers, συμπεριλαμβανομένων των The Rolling Stones, Coldplay, Paul McCartney και Sam Smith.

Η ταινία θα είναι τόσο άγρια όσο και η μπάντα, δηλώνει ο σκηνοθέτης για το project. Σκοτεινή ανά σημεία, ισχυρές αλλαγές του ρυθμού, μία οπτική επίθεση, εντυπωσιακή, σύγχρονη και προκλητική. Θέλουμε οι θεατές να φεύγουν από το κινηματογράφο σαν βγήκαν από ένα θεότρελο roller-coaster.

Δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η ημερομηνία κυκλοφορίας του ντοκιμαντέρ, το οποίο θα είναι το πρώτο σημαντικό έργο των Prodigy, μετά τον άδικο χαμό του Keith Flint το Μάρτιο του 2019. Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει την άνοιξη.

«Κάνουμε ένα ντοκιμαντέρ για την μπάντα… so f@cking what?? ανέφεραν ο Maxim και ο Howlett σε κοινή τους δήλωση. Μετά την ολέθρια απώλεια του αδερφού μας Keef το 2019, ήρθε η κατάλληλη στιγμή να πούμε την ιστορία της μπάντας μας… Όλη την ιστορία… είναι η ιστορία του χαοτικού και προβληματικού ταξιδιού της συμμορίας μας, της μπάντας, των ανθρώπων που βρίσκονταν κοντά μας. Ή απλά – μια ιστορία αδελφών με αποστολή να κάνουν λίγο θόρυβο… να πυροδοτήσουν τις ψυχές των ανθρώπων και να ανατινάξουν όλα τα ηχοσυστήματα παγκοσμίως. that’s f@kin what! Αυτή η ταινία θα δημιουργηθεί με την ίδια ακεραιότητα που έχει και η μουσική μας – χωρίς συμβιβασμούς, ωμή και ειλικρινής… Αυτή είναι για το Keef!»