Σύμφωνα με το thestival.gr, μετά από έρευνες, η διοίκηση του ΟΑΣΘ κατάφερε να ταυτοποιήσει τα στοιχεία του οδηγού ο οποίος εξύβρισε τον ηλικιωμένο επιβάτη. Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε μπροστά στα έκπληκτα μάτια των επιβατών του λεωφορείου. Ο οδηγός του λεωφορείου διέκοψε το δρομολόγιο, άνοιξε τη μεσαία πόρτα και άρχισε να επιτίθεται σε έναν ηλικιωμένο επιβάτη. Από τα όσα ακούγονται στο βίντεο, την αντίδραση του οδηγού προκάλεσε το γεγονός ότι ο επιβάτης νωρίτερα έβρισε τη μάνα του.

Ο συγκεκριμένος οδηγός έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις για το συμβάν στον γενικό διευθυντή του Οργανισμού. Του δόθηκε προθεσμία για να προετοιμαστεί. Με εντολή του προέδρου του ΟΑΣΘ ο συγκεκριμένο οδηγός δεν θα ανέβει ξανά στο τιμόνι αστικού λεωφορείου μέχρι να βγει το αποτέλεσμα της πειθαρχικής διαδικασίας. Για απαράδεκτη συμπεριφορά κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας, σχολιάζοντας τα όσα δείχνει το επίμαχο βίντεο.

«Αυτή η συμπεριφορά ήταν απαράδεκτη. Δεν θα έπρεπε να συμβεί ότι και να προηγήθηκε. Είναι επαγγελματίας οδηγός και οφείλει να φέρεται με ευγένεια στους επιβάτες. Αν υπήρχε πρόβλημα έπρεπε να ακολουθήσει την προβλεπόμενη διαδικασία. Να ειδοποιήσει την ασφάλεια του Οργανισμού ή ακόμη και την Αστυνομία», δήλωσε στο thestival, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας.

 

Στο βίντεο διακρίνεται ακόμα ένα περιστατικό λεκτικής βίας ανάμεσα σε οδηγό λεωφορείου και επιβάτη. Όπως φαίνεται στο βίντεο ο οδηγός ενός λεωφορείου του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη διαπληκτίζεται έντονα με έναν ηλικιωμένο επιβάτη, ο οποίος έκανε λάθος τη στάση που ήθελε να κατέβει. Ο οδηγός μαινόμενος σταμάτησε το λεωφορείο και άρχισε να επιτίθεται λεκτικά στον ηλικιωμένο, υποστηρίζοντας ότι ο ηλικιωμένος είχε βρίσει τη μητέρα του στα ρωσικά ώστε να μην γίνει αντιληπτός. Ο επιβάτης αρνήθηκε ότι έβρισε ενώ υποστήριξε ότι ο οδηγός έκανε λάθος.

«Ελληνικά ξέρεις; … τα ρώσικα σου… Εγώ έκανα λάθος ή εσύ που δεν κατέβηκες; Σκάσε δεν έχει στάση σου είπα. Ποιος έκανε λάθος; Έβρισες μάνα εσύ; Θες να σε μάθω ρωσικά; Έβρισες μάνα εσύ; Θα σου δώσω μία μπάτσα και θα πάει η μισή χαμένη. Ηλίθιε… Ηλίθιε… Δεν ντρέπεσαι που είσαι έτσι βλάκα; Πήγαινε εκεί και άλλη φορά αν ξαναπείς … θα σε σκοτώσω μα την Παναγία», είπε μεταξύ άλλων ο οδηγός στον επιβάτη.

Ο σωματώδης οδηγός μάλιστα προσπάθησε να πάρει και το μπαστούνι του ηλικιωμένου, ο οποίος μάταια προσπαθούσε να κατέβει από το λεωφορείο, αφού όπως φαίνεται είναι ταραγμένος μετά τη λεκτική επίθεση που δέχθηκε, με τον οδηγό να προσπαθεί να τον ξαναβάλει μέσα για ν’ αποδείξει στους υπόλοιπους επιβαίνοντες στο λεωφορείο ότι ο ηλικιωμένος είναι καλά στην υγεία του, φοβούμενος ότι αν καταρρεύσει θα έχει προβλήματα.

«Άμα δεν είσαι καλά, δεν θα βρίζεις. Έλα κάτσε, έλα κάτσε, έλα κάτσε στο κάθισμα, δεν κατεβαίνεις. Θα φύγεις μόνο αν είσαι καλά. Μπες μέσα να σε δουν οι άνθρωποι ότι είσαι καλά. Μπες μέσα σου είπα. Δεν κατεβαίνεις σου είπα τέλος άμα δεν σε δουν οι άνθρωποι, δεν θα σε πληρώνω και για καινούργιο. Έλα εδώ να σε δουν οι άνθρωποι ότι είσαι καλά. Έλα εδώ, ασ’ το χέρι!», λέει στον ηλικιωμένο ο οδηγός που στο τέλος του βίντεο απειλεί και τον επιβάτη που απαθανατίζει τη στιγμή, «βίντεο τραβάς; Τώρα θα σου πω κι εσένα», είπε χαρακτηριστικά.