Ένα διαφορετικό τουρνουά μπάσκετ διοργανώνεται το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Ιουνίου στο ΔΑΚ Πολίχνης, καθώς πρόκειται για το 1o Beach Basketball 3Χ3 που διεξάγεται για πρώτη φορά στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο σύλλογος «Αετοί Πολίχνης» σε συνεργασία με το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Φαρμακείο του Δήμου Παύλου Μελά. Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των αγώνων θα γίνει συλλογή τροφίμων και φαρμάκων για την Κοινωνική Κουζίνα, το Κοινωνικό Παντοπωλείο-Συσσίτιο και το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου.

Ο πρόεδρος των Αετών Πολίχνης, Σάββας Κεσκερίδης, δήλωσε σχετικά με το πρωτοποριακό αυτό εγχείρημα: «Η ιδέα προέκυψε μετά από επίσκεψη που δεχθήκαμε από ανθρώπους της Ομοσπονδίας στις αρχές του έτους, οι οποίοι, βλέποντας το γήπεδο του μπιτς βόλεϊ που υπάρχει δίπλα από το κλειστό, μας πρότειναν να κάνουμε αυτό το τουρνουά. Το beach basketball είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα στο εξωτερικό, ενώ στην Αμερική συμμετέχουν ακόμα και επαγγελματίες μπασκετμπολίστες το καλοκαίρι. Μας έδωσαν, λοιπόν, την ιδέα και εμείς την υλοποιήσαμε, θεωρώντας πως πρόκειται για κάτι ενδιαφέρον και πρωτοποριακό. Η σκέψη μας είναι να το κάνουμε φέτος, να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας, δεδομένου ότι είναι το πρώτο τουρνουά που διοργανώνουν οι Αετοί Πολίχνης μετά την πανδημία, και από εκεί και μετά να σκεφτούμε πώς μπορούμε να το διαχειριστούμε μελλοντικά. Πρόθεσή μας είναι να ενταχθεί σε επίσημο αγωνιστικό καλεντάρι και μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια να γίνει διεθνές τουρνουά. Παράλληλα, θελήσαμε να δώσουμε και μια κοινωνική διάσταση στη διοργάνωση, προσφέροντας στους συνανθρώπους μας, που το έχουν ανάγκη».

Τέλος, οι αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο και την Κυριακή από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.