Όλοι οι άντρες γνωρίζουμε ότι υπάρχουν μερικά πράγματα στην φιλία που θα πρέπει να σεβόμαστε. Είναι αυτή η κόκκινη γραμμή που δεν πρέπει ποτέ να ξεπερνάμε, και να γνωρίζουμε πότε τηρούμε τους σωστούς κανόνες ώστε να μην βάλουμε σε κίνδυνο την φιλία μας.

Αυτοί οι άγραφοι κανόνες, που οι γυναίκες έχουν ακούσει αλλά πολλές από αυτές δεν καταλαβαίνουν, είναι ιεροί και θα πρέπει να ακολουθούνται από όλους μας από την ημέρα που γεννιόμαστε, αν θέλουμε να χτίσουμε σχέσεις με γερά θεμέλια και φυσικά να ξεσκαρτάρουμε όσους δεν αξίζουν την φιλία μας.

Ποτέ μην μιλάς άσχημα ή προσβάλλεις έναν φίλο σου σε μια γυναίκα

Ποτέ μην πεις τίποτα αρνητικό για έναν φίλο σου σε μια γυναίκα. Και όταν λέμε γυναίκα, εννοούμε όλες τις γυναίκες συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, των εξής:

  • Την σύντοφο σου
  • Την σύντροφο του
  • Την (τις) πρώην του
  • Την μητέρα σου
  • Κάποια κυρία με την οποία δουλεύεις
  • Κάθε γυναίκα

Αν θέλεις να λέγεσαι καλός φίλος, θα πρέπει πάντα να υποστηρίζεις τον φίλο σου. Μπορεί να ακούσεις φήμες ή να βρεθείς μπροστά σε μια συζήτηση όπου αναφέρεται το όνομα του, αλλά εσύ σε καμια περίπτωση δεν πρέπει να λάβεις μέρος στα κουτσομπολιά. Σίγουρα σαν άντρες προσβάλλουμε ο ένας τον άλλο, αλλά αυτό είναι κάτι που κάνουμε μεταξύ μας.

Πάντα θα πρέπει να βρίσκεις χρόνο για τους φίλους σου, ακόμη και όταν είσαι σε μια σχέση

Ένας από τους βασικούς κανόνες που πολλοί άνδρες τείνουν να “σπάνε” είναι ο κανόνας της διαθεσιμότητας. Σίγουρα δεν θα έχεις τόσο χρόνο για τους φίλους σου όταν έχεις μια κοπέλα και (τελικά) μια γυναίκα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα βρίσκεις καθόλου χρόνο γι ‘αυτούς. Συνήθως στις αρχές μιας σχέσης παρασυρόμαστε και τείνουμε να περνάμε σχεδόν όλες τις ημέρες τις εβδομάδας με το άλλο μας μισό, κάτι που είναι μεγάλο φάουλ αφού τείνουμε να ξεχνάμε την κοινωνική μας ζωή. Κάνε ένα χρονοδιάγραμμα και προσπάθησε να βλέπεις τους κολλητούς σου τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Η αδερφή του κολλητού μας δεν βρίσκεται στα ερωτικά μας σχέδια

Εκτός αν έχεις σκοπό να την παντρευτείς, αν και πάλι τα πράγματα γίνονται λίγο περίεργα. ‘Ασχετα πόσο όμορφη είναι, αν κάποια μέρα τσακωθείτε να ξέρεις ότι ο κολλητός σου θα πάρει το μέρος της αδερφής του. Η οικογένεια είναι οικογένεια. Γι’ αυτό ξέχασε την!

Ο νόμος του “δεν το αναφέρουμε ποτέ ξανά”

Σίγουρα θα σου τύχει να έχεις πολλές ντροπιαστικές στιγμές με τους κολλητούς σου, όπως το κατά λάθος άγγιγμα κάτω από τη μέση, το οποίο θεωρείται ατύχημα και δεν συζητείται ποτέ.

Να ενθαρρύνεις τα όνειρα του φίλου σου ανά πάσα στιγμή, ακόμα κι αν είναι ηλίθια

Οποιαδήποτε και αν είναι η νέα επιχειρηματική ιδέα του κολλητού σου, ακόμα και αν είναι ηλίθια, ποτέ μα ποτέ δεν πρέπει να τον αποθαρρύνεις. Όταν κάποιος αποφασίσει να κάνει ένα μεγάλο βήμα και να ξεκινήσει μια επιχείρηση ή να κάνει ένα σόλο-ταξίδι σε όλο τον κόσμο, εγγυημένα θα επικριθεί από τους ανθρώπους γύρω του. Ως φίλος, θα πρέπει να είσαι ο άνθρωπος που θα συζητήσει μαζί του για τα σχέδια του και θα τον βοηθήσει να κρατήσει τα όνειρα του ζωντανά.

Το στοίχημα είναι στοίχημα

Αν έχετε βάλει στοίχημα, ο χαμένος θα πρέπει να ακολουθήσει όλους του κανονισμούς που επιφέρει αυτό. Αν αρνηθεί να πληρώσει ή, δεν κάνει αυτό που εξ’ αρχής είχατε συζητήσει, τότε θα πρέπει να οριστεί μία εναλλακτική συμφωνία.

Η φάρσα στον κολλητό σημαίνει “δέσιμο”

Πρόσεχε όμως… δεν θα πρέπει να συμβούν τρία πράγματα:

  • Να καταλήξει κάποιος στο νοσοκομείο
  • Να του κλέψεις το κινητό τηλέφωνο
  • Να μην έχει καμία οικονομική επιβάρυνση
Πάντα δανείζουμε λεφτά στον κολλητό μας

Αν έχει ανάγκη από λεφτά του δίνουμε όσα έχουμε στο πορτοφόλι μας. Δεν αφήνουμε ποτέ τον κολλητό μας ξεκρέμαστο.

Πηγή: perpetual.gr