Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με τον ΟΜΜΘ θα παρουσιάσουν την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 τους πέντε ερμηνευτές Mezzotono, στην Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης σε μια πρωτότυπη παράσταση χωρίς μουσικά όργανα, αλλά με τις πέντε φωνές τους και μιμήσεις των πραγματικών οργάνων.

Διαθέτοντας μια κωμική προσέγγιση, οι ερμηνευτές ενθαρρύνουν τη συμμετοχή του κοινού με τρόπο ευγενικό και ποτέ πιεστικό.
Στόχος είναι να παρουσιάσουν ένα ρεπερτόριο με ιταλικά τραγούδια που καλύπτουν πάρα πολλά είδη μουσικής, όπως τζαζ και big band, ποπ, μπόσα νόβα, μάμπο, τάνγκο, παραδοσιακή ή κλασική.

Και απ’ ό,τι φαίνεται, με τη φωνή και μόνο είναι δυνατό να κάνουμε τα πάντα.

Όχι μόνο η Ιταλία, αλλά θέατρα 42 χωρών σε τέσσερις ηπείρους φιλοξένησαν τη μουσική των Mezzotono, καθιστώντας τους το ιταλικό φωνητικό συγκρότημα με τις περισσότερες εμφανίσεις στο εξωτερικό.

Μερικές από τις σημαντικότερες εμπειρίες τους είναι: το Φεστιβάλ Τζαζ του Ντουμπάι με τους James Morrison και Jonathan Butler, η περιοδεία τους στην Κίνα, η συναυλία τους στην Όπερα του Καΐρου, το Φεστιβάλ Τζαζ Johor Bahru, το Φεστιβάλ Τζαζ του Λονδίνου, το Πράσινο Φεστιβάλ Βοστόνης στις ΗΠΑ, οι Jornadas Musicales Del Norte στη Χιλή και την Αργεντινή, η περιοδεία σε 12 αφρικανικές χώρες.

Στην Ιταλία το συγκρότημα έχει εμφανιστεί πολλές φορές σε συναυλιακούς χώρους και στην τηλεόραση (RAI, MEDIASET, SKY).

Συντελεστές:
Mezzotono: Daniela Desideri, Tanya Pugliese, Fabio Lepore, Luigi Nardiello, Andrea Maurelli

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2)
25ης Μαρτίου & Παραλία

Μουσική Παράσταση :Mezzotono -Mad in Italy
Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 στις 21:00

Εισιτήρια:

Τιμές Εισιτηρίων: 10€, 5€ (μειωμένο)