Σήμερα τα ξημερώματα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής έδωσε μία πρώτη εικόνα της κατάστασης, όπως έχει διαμορφωθεί μετά την ολονύχτια και αγωνιώδη μάχη με τα πύρινα μέτωπα.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού σώματος περιέγραψε τις αντίξοες συνθήκες με τις οποίες έπρεπε να παλέψουν για να αντιμετωπίσουν οι πυροσβέστες την φωτιά. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Η ταχύτητα των ανέμων στις μέγιστες τιμές έφτασε και ξεπέρασε τα 80χλμ/ώρα».
Και συνέχισε ο εκπρόσωπος:« Η κατεύθυνση των ανέμων άλλαζε συνεχώς, γεγονός που δυσκόλευε το έργο της Πυροσβεστικής. Συνολικά έγιναν 600 απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλή σημεία. Εστάλησαν συνολικά μηνύματα για εκκένωση στις περιοχές της Πεντέλης, τις ανατολικές περιοχές του Γέρακα, την Βούλα Πικερμίου και το Πανόραμα Παλλήνης, την Παλλήνη, την Νέα Παλλήνη».
Για τις καταστροφές ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής δήλωσε: «Η καταγραφή των ζημιών θα γίνει μετά τον έλεγχο της φωτιάς».
Για το επιχειρησιακό σχέδιο ανέφερε: «Στο πεδίο της μάχης επιχειρούν 485 πυροσβέστες με 28 ομάδες πεζοπόρων και 120 οχήματα, στα σημείο παραμένουν και οι Ρουμάνοι πυροσβέστες. Έχει διατεθεί επίσης στις δυνάμεις και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο Όλυμπος».
Για την τωρινή κατάσταση είπε:« Είναι σε εξέλιξη η αλλαγή βάρδιας των πυροσβεστών και από το πρωί έχουν πέσει στην μάχη 4 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη και αναμένεται η κινητοποίηση άλλων 4 αεροσκαφών και  3 ελικοπτέρων»