Η 36η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού, Philoxenia 2021 επιστρέφει δυναμικά από την Παρασκευή 12 έως και την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ΔΕΘ-HELEXPO (Περίπτερο 13 & 15).

Κάθε χρόνο η Διεθνής Έκθεση τουρισμού Philoxenia συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλων των επαγγελματιών του Τουρισμού και των εμπορικών επισκεπτών, που αυξάνονται κάθε χρόνο, αφού αποτελεί μια κορυφαία εμπειρία για τους επισκέπτες αλλά και το κοινό της.

Η Philoxenia και το ομώνυμο συνέδριο θα αποτελέσει ακόμη μια χρονιά το δυναμικότερο ντουέτο και θα δώσει την ευκαιρία σε επαγγελματίες να δικτυωθούν σε επιχειρηματικό αλλά και προσωπικό επίπεδο. Παράλληλα, θα επικεντρωθεί σε σημαντικά θέματα του κλάδου όπως οι νέες τάσεις και τα καινοτόμα στοιχεία, που απασχολούν την Ελληνική αλλά και τη διεθνή τουριστική κοινότητα.

Τιμώμενος Δήμος

Ο Δήμος Επιδαύρου επιλέχθηκε να είναι ο τιμώμενος Δήμος , στην κορυφαία έκθεση τουρισμού ‘’Philoxenia 2021’’, η οποία επανακάμπτει δυναμικά.

Επίδαυρος

Ο τόπος της Επιδαύρου είναι προικισμένος τόσο από κορυφαίους ιστορικούς χώρους όσο και από ήπια τουριστική ανάπτυξη με έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού οι οποίες έχουν γίνει ευρέως γνωστές και αποδεκτές μέσω κορυφαίων γεγονότων!

Το διεθνούς φήμης Ασκληπιείο της Επιδαύρου, όπου στο Θέατρό του κάθε χρόνο διεξάγεται από το 1954 το Φεστιβάλ Επιδαύρου, η ‘’Μικρή Επίδαυρος’’ όπου παρουσιάζονται κορυφαίες μουσικές παραγωγές της διεθνούς μουσικής σκηνής είναι μόνο δύο από τους λόγους που κάποιος θα επισκεφθεί τον τόπο της.

Είναι το γεγονός που αφουγκράζεται την παγκόσμια τουριστική αγορά και συντονίζεται με τις ανάγκες του επαγγελματία και τις επιθυμίες του ταξιδιώτη, ώστε να μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην ανάδειξη προορισμών και εμπειριών αλλά και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών.

Στη διάρκεια της έκθεσης οι συμμετέχοντες με την αρωγή των διοργανωτών πραγματοποιούν παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις ώστε να παρουσιάσουν με τον αποδοτικότερο δυνατό τρόπο, κάθε περιοχή μέσω των εθίμων, της γαστρονομίας και της τοπικής μουσικής.

Με αυτό τον τρόπο οι επισκέπτες παίρνουν μια ιδέα και μια … γεύση από διάφορες περιοχές της χώρας, που αφήνουν το δικό τους αποτύπωμα στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης PHILOXENIA, επιχειρήσεις και φορείς του κλάδου καθώς και αγοραστές (hosted buyers) θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τις προοπτικές ανάκαμψης του τουρισμού της χώρας αλλά και τις δυνατότητες ανάπτυξής του.

Επιχειρηματίες του τουρισμού, υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων, αγοραστές (hosted buyers) από διάφορες χώρες του κόσμου, αλλά και απλοί επισκέπτες που αναζητούν πληροφορίες για την επόμενη ταξιδιωτική τους απόδραση, συνθέτουν το προφίλ μιας έκθεσης, η οποία 36 χρόνια τώρα, αποτελεί συνώνυμο του τουριστικού επιχειρείν.

Το πρόγραμμα των Ηosted Βuyers της Philoxenia είναι αποτέλεσμα των διεθνών διασυνδέσεων και συνεργασιών της ΔΕΘ – HELEXPO και τελεί υπό την εποπτεία του Ινστιτούτου Εκθεσιακών Ερευνών και την αιγίδα του ΕΟΤ. Οι hosted buyers προέρχονται από τον χώρο των “Tour Operators”, “MICE”, “Corporate” και “media” και θα επιλέξουν να προγραμματίσουν συναντήσεις αποκλειστικά με τους εκθέτες που θα υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής τους.

Ο σημαντικότερος στόχος της Philoxenia 2021 είναι η περαιτέρω διεθνοποίηση, η εξωστρέφεια τόσο της ίδιας ως διοργάνωση αλλά και του αντικειμένου του Τουρισμού, αφού αποτελεί το σημαντικότερο κλάδο της Ελληνικής οικονομίας.

Χρήσιμες Πληροφορίες:
Επισκέπτες / Περίοδος Ισχύος: 12-14 Νοεμβρίου 2021

*Η είσοδος στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (γραφεία και περίπτερα), επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο με την επίδειξη του Green Pass* για κατηγορίες εμβολιασμένων ή νοσησάντων.
(*Green Pass νοείται, είτε η βεβαίωση εμβολιασμού/νόσησης SARS-Cov-2 είτε το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό, εμβολιασμού ή ανάρρωσης COVID-19).
*Οι επισκέπτες της Philoxenia θα πρέπει να φέρουν μαζί τους είτε Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας είτε Διαβατήριο, καθώς θα πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας με το κατά περίπτωση πιστοποιητικό.
*Οι επισκέπτες προσέρχονται μόνον κατόπιν ηλεκτρονικής προεγγραφής.
*Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους ανεξαιρέτως, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής στο εκθεσιακό κέντρο.
*Θα πρέπει να τηρείται η απόσταση του ενάμισι (1,5) μέτρου.

Πληροφορίες

ΔΕΘ -HELEXPO-Περίπτερο 13 & 15
Εγνατία 154, Θεσσαλονίκη

Philoxenia 2021
Παρασκευή 12 έως και Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Ωράριο:
Παρασκευή: 11:00-20:00 Μόνο για εμπορικούς επισκέπτες
Σάββατο: 10:00-20:00 Για εμπορικούς επισκέπτες & κοινό
Κυριακή: 10:00-19:00 Για εμπορικούς επισκέπτες & κοινό

Η είσοδος για εμπορικούς επισκέπτες είναι δωρεάν, με την επίδειξη της επαγγελματικής τους κάρτας ή με το Δελτίο Εμπορικού Επισκέπτη. H καταγραφή των εμπορικών επισκεπτών γίνεται εντός των περιπτέρων.

Δωρεάν Parking για τους εκθέτες και τους επισκέπτες

Πληροφορίες: Philoxenia Team

Κατερίνα Τραπτσιώνη
Υπεύθυνη Έκθεσης

Τηλ.: 2310 291 188 | Fax: 2310 291 658

e-mail: philoxenia@helexpo.gr
linkedin.com/in/katerina-traptsioni

Γραμματεία
Τηλ.: 2310 291 180, 2310 291 233
e-mail: tif8@helexpo.gr

Πληροφορίες Προγράμματος Hosted Buyers– Ινστιτούτο Εκθεσιακών Ερευνών
Τηλ: +30 2310 291 590
email: b2b@helexpo.gr

Για πληροφορίες εμπορικών επισκεπτών και ομαδικές επισκέψεις

κ. Αγγελική Λαμπρίδου
Τηλ: 2310 291 264

Email: al@helexpo.gr