Συγκέντρωση έξω από την Υποδιεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης, πραγματοποιούν αστυνομικοί.

Οι ίδιοι, διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων αλλά και για τις συνθήκες εργασίας των συναδέλφων τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η διαμαρτυρία έρχεται δύο μέρες μετά το τραγικό περιστατικό αυτοχειρίας ενός κρατουμένου στο Μεταγωγών.

Μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, τονίζουν πως στα κρατητήρια είναι «στοιβαγμένοι» πάνω από 90 κρατούμενοι, οι αστυνομικοί που υπηρετούν είναι ελάχιστοι για να το διαχειριστούν και εκτίθενται καθημερινά τόσο προσωπικά όσο και υπηρεσιακά.

Μάλιστα, ζητούν από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να βελτιώσει τις συνθήκες κράτησης αυτών των ανθρώπων και της εργασίας των συναδέλφων τους.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης:

«Δυο μέρες μετά το τραγικό περιστατικό αυτοχειρίας ενός κρατουμένου της Υποδιεύθυνσης Μεταγωγών – Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης, η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη.

Στα κρατητήρια είναι κυριολεκτικά “στοιβαγμένοι” πάνω από 90 κρατούμενοι και η Ηγεσία δεν έχει κάνει το παραμικρό για να βελτιώσει τις συνθήκες κράτησης αυτών των ανθρώπων και της εργασίας των συναδέλφων μας.

Δηλώνουμε ότι αρνούμαστε να είμαστε το εύκολο θύμα που εξιλεώνει τις παραλείψεις της. Ηγεσίας και των αρμόδιων Διευθυντών».

Με πληροφορίες από thestival.gr