«Αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη» ακούγεται αυτή την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από διαδηλωτές που πραγματοποιούν πορεία για να τιμήσουν τη μνήμη του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε πριν από 14 χρόνια (στις 6 Δεκεμβρίου του 2008) από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια.

Συγκεκριμένα, η πορεία ξεκίνησε από την περιοχή της Καμάρας με κατεύθυνση προς ανατολικά. Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν διαρκώς συνθήματα κατά της αστυνομίας και της κυβέρνησης, ενώ γίνεται αναφορά και στον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου Ρομά, από πυρά αστυνομικού.

«Δεν ήταν ένα τυχαίο περιστατικό, δεν ήταν μια κακή στιγμή του κράτους, αλλά η ουσία της ύπαρξής του. Ήταν το βράδυ που ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας με το χέρι στη σκανδάλη σημάδεψε και πυροβόλησε εν ψυχρώ τον 15χρονο αναρχικό μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλο. Λίγο μετά την είδηση της δολοφονίας, η Αθήνα φλέγεται και συμπαρασύρει στις φλόγες της σχεδόν όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, μετανάστες συγκρότησαν έναν εξεγερτικό χείμαρρο. Μέσα από μαζικές διαδηλώσεις, καταλήψεις, απεργίες, συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής, επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, τράπεζες και πολυεθνικές εξέφραζαν την οργή τους για την κρατική δολοφονία» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι την πορεία πλαισιώνουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Δείτε περισσότερες εικόνες από την πορεία: