Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα της Ελένης Κελαϊδίτη, στην πρεμιέρα του παγκοσμίου κυπέλλου ρυθμικής γυμναστικής «AGF Trophy 2021», που διεξάγεται στο Μπακού.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια απέδειξε ότι θέλει όσο τίποτ΄ άλλο να βρεθεί το καλοκαίρι στο Τόκιο, μπαίνοντας στην πρεμιέρα της διοργάνωσης με άκρως εμφατικό τρόπο.
Με τις εκτελέσεις της σε μπάλα και στεφάνι (23.000 και 22.750 βαθμούς αντίστοιχα), η Κελαϊδίτη συγκέντρωσε 45.750 βαθμούς στο σύνθετο ατομικό μέχρι στιγμής. Με τη συγκομιδή αυτή βρίσκεται στην 6η θέση της προσωρινής κατάταξης μεταξύ 30 αθλητριών, έπειτα από την ολοκλήρωση του δεύτερου από τους συνολικά τέσσερις ομίλους.
Από την πλευρά της, η Ιωάννα Μαγοπούλου δεν μπόρεσε να επαναλάβει τις πολύ καλές εμφανίσεις του περασμένου Μαρτίου στην Σόφια, καθώς υπέπεσε σε λάθη που την κράτησαν χαμηλά στη βαθμολογία (μπάλα: 20.050 και στεφάνι 18.150 βαθμούς) και προς το παρόν είναι 22η στο σύνθετο ατομικό με 38.200 βαθμούς.
Η προσπάθεια για τις δύο Ελληνίδες εκπροσώπους του ατομικού συνεχίζεται δυνατά το Σάββατο (08/05, 10:50 – 12:30 ώρα Ελλάδας), με το δεύτερο και τελευταίο σκέλος του προκριματικού, που περιλαμβάνει τα προγράμματα σε κορύνες και κορδέλα. Από το βαθμολογικό άθροισμα των τεσσάρων οργάνων θα προκύψει η τελική κατάταξη κάθε αθλήτριας στο σύνθετο ατομικό.
Το παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού αποτελεί το τρίτο από τα τέσσερα προ-Ολυμπιακά τουρνουά, ωστόσο για την Κελαϊδίτη, η οποία δεν τα είχε πάει αρκετά καλά στις δύο πρώτες διοργανώσεις, αλλά και για τη Μαγοπούλου, που επίσης είχε μείνει μακριά από τις προνομιούχες θέσεις στην προηγούμενη συμμετοχή της, χρησιμεύει κυρίως ως ένα τεστ ετοιμότητας ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βάρνας (9-13 Ιουνίου), εκεί όπου θα έχουν μία νέα ευκαιρία για να κατακτήσουν το Ολυμπιακό εισιτήριο.