ελλα αντιδράσεων τόσο στον πολιτικό κόσμο όσο και στα social media έχει ξεσηκώσει η σοβαρή καταγγελία, στην οποία προχώρησε ο κωμικός Xριστόφορος Ζαραλίκος.

Ο stand up κωμικός κατήγγειλε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ότι “μπράβοι” εισέβαλαν στη θεατρική του παράσταση, επιχειρώντας να τη διακόψουν. Μάλιστα, αφήνει αιχμές προς τον πρωθυπουργό, σημειώνοντας πως “δεν αντέχουμε τόσο φιλελευθερισμό πια“.

Το βίντεο με το “ντου” στο θέατρο

Σε βίντεο στο οποίο φέρεται να έχει καταγραφεί το περιστατικό, φαίνεται μια ομάδα ανδρών και η δημοσιογράφος Σάσα Σταμάτη να έχουν ανέβει στη σκηνή του θεάτρου “Καρέζη”, όπου παρουσιάζεται η παράσταση του Ζαραλίκου “1821-2021, Διακόσια Χρόνια Δανεικά”.

Η παράσταση, όπως φαίνεται, διακόπηκε, ενώ ακούγονται έντονοι διάλογοι. Από τη μία, ο Χριστόφορος Ζαραλίκος προσπαθεί να ηρεμήσει τα τα πνεύματα, λέγοντας “σταματήστε”, ενώ δύο με τρεις φορές, η Σάσα Σταμάτη ακούγεται να φωνάζει “γιατί δεν λες και για τον Μελισσανίδη τον φίλο σου“, με τον κωμικό να της απαντά “δεν είναι φίλος μου ο Μελισσανίδης“.

Στο επεισόδιο επενέβησαν και θεατές, οι οποίοι άρχισαν να φωνάζουν και ανέβηκαν στη σκηνή, ζητώντας από την ομάδα που είχε εισβάλει στην παράσταση να αποχωρήσει. Πράγματι, ύστερα από λίγη ώρα, έφυγαν.

Αφορμή για το πρωτοφανές περιστατικό φέρεται να ήταν το σχόλιο του stand up κωμικού, κατά τη διάρκεια της παράστασης, σε ιδιοκτήτη μεγάλης ομάδας.

Πολιτικές αντιδράσεις μετά την καταγγελία Ζαραλίκου

Το σοβαρό επεισόδιο που εκτυλίχθηκε στο θέατρο “Καρέζη” προκάλεσε και πολιτικές αντιδράσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, παίρνοντας θέση μέσω Twitter σημείωσε πως η κοινωνία μας έχει εμπεδώσει την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης και της σάτιρας.

Κάθε απόπειρα, έργω ή λόγω, βίαιης παρεμπόδισης της είναι ανεπίτρεπτη και καταδικαστέα, πόσο μάλλον όταν έχει χαρακτηριστικά αυτοδικίας” τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης επισήμανε ότι η διακοπή της παράστασης είναι “ντροπιαστική και επικίνδυνη” και “σημάδι παρακμής”. “Η λογοκρισία δεν θα περάσει, η τέχνη και η ελευθερία θα νικήσουν” προσθέτει ο κ. Ζαχαριάδης.