Μια ενδεχόμενη άρση του lockdown στις 7 Ιανουαρίου θα είναι πρόωρη, ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης συμπληρώνοντας πως «δεν μας παίρνει να μας ξεφύγει η πανδημία». Ο καθηγητής εφιστά την προσοχή, παρόλο που φαίνεται πως υπάρχει μια αποκλιμάκωση του δεύτερου κύματος κορονοϊού.

Αναφορικά με την μη κάμψη των αριθμών που αφορούν τους διασωληνωμένους στις ΜΕΘ, ο κ. Σαρηγιάννης, ανέφερε, «είμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης. Με καθυστέρηση δύο εβδομάδων στις ΜΕΘ και στους θανάτους. Είναι δύσκολη περίοδος λόγω των καιρικών συνθηκών».

Ο ίδιος στη συνέχεια εμφανίστηκε αρνητικός στο άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές. «Καταλαβαίνω ότι είναι ο στόχος να ανοίξουν τα σχολεία, αλλά με τις ενδείξεις που έχουμε ανά περιοχή στη χώρα δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει. Θα βοηθούσε η αύξηση της τηλεργασίας».

«Είναι δύσκολη περίοδος για την Δυτική Αττική και την Κοζάνη, έχουν αρνητική δυναμική. Με ανησυχεί η Αιτωλοακαρνανία, αλλά δεν χρειάζεται αυστηρότερα μέτρα. Ίσως υπάρχει κάποια εστία, χρειάζεται περισσότερη ανίχνευση. Και στην Ξάνθη υπάρχει πρόβλημα αλλά όχι για εγκλεισμό», τόνισε για τις επιβαρυμένες περιοχές.

Τέλος αναφορικά με τη σταδιακή άρση του lockdown εμφανίστηκε επιφυλακτικός λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια να ξεφύγει η κατάσταση σε μια περιοχή όπως η Αττική, «οι βιομηχανίες της Δυτικής Αττικής χρειάζονται περισσότερα τεστ και συσκευές απολύμανσης αέρα».