Μετά τη νέα διατίμηση από πλευράς κυβέρνησης, ο μοριακός έλεγχος για τον κορονοϊό στα διαγνωστικά κέντρα όλης της χώρας μπορεί να κοστίζει μέχρι 48 ευρώ. Την ίδια ώρα, ο δήμος Νεάπολης – Συκεών, προμηθεύτηκε PCR test με μόλις 27 ευρώ το ένα, με τον δήμαρχο, Σίμο Δανιηλίδη να υπογραμμίζει πως δεν πρόκειται για κάποιο… μαγικό αλλά για καθαρή δημοπρασία.

Σε δηλώσεις του στον Focus FM, μάλιστα, κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει περαιτέρω μέτρα για να βάλει τέλος στην αισχροκέρδεια και να ανακουφίσει τα νοικοκυριά από την οικονομική επιβάρυνση που δέχονται λόγω της ανάγκης για διενέργεια συνεχών ελέγχων.

«Είδαμε πως υπάρχει δεκαπλάσια και πλέον τιμολόγηση από το κόστος, κάναμε δημοπρασία προαγοράζοντας χιλιάδες τεστ…Δεν κάναμε κάτι ακατόρθωτο, δεν κάναμε ταχυδακτυλουργικά, δημοπρασίες κάναμε, καθαρές δημοπρασίες. Υπήρξε ανταγωνισμός και έτσι βγήκε αυτό το αποτέλεσμα των 27 ευρώ», ανέφερε ο κ. Δανιηλίδης.

«Μέσα σε αυτή τη φτώχεια, την πείνα και δυστυχία είπε, είναι μεγάλο πρόβλημα για μια 5μελη οικογένεια αν χρειάζεται μοριακά τεστ δυο φορές το μήνα…θα χρειαστεί ένα χιλιάρικο περίπου… Αυτά τα δις. θα πρέπει να φορολογηθούν εξτρά, ήταν εύκολο κέρδος με μικρό κόστος και μηδενικό ρίσκο. Και τεράστια περιθώρια υπάρχουν να κατεβάσουν την τιμή του μοριακού και να συνταγογραφηθεί πρέπει. Άλλωστε έτσι θα είναι και φορολογημένα τα χρήματα», τόνισε.