Το Ελληνικό στην Αθήνα, η ανάπλαση της Δ.Ε.Θ., το Παραλιακό Μέτωπο της Θεσσαλονίκης και η νέα Τούμπα είναι οι τέσσερις μεγάλες επενδύσεις που ενισχύουν την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας για τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Πρόκειται για μεγάλες επενδύσεις που βρίσκονται σε φάση ωρίμανσης και στο τελικό στάδιο της τεχνικής επεξεργασίας τους για την έναρξη υλοποίησή τους.

Μιλάμε για κολοσσιαίες επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού δισεκατομμυρίων ευρώ, με αναπτυξιακή δυναμική και υψηλή προστιθέμενη αξία, στις οποίες ποντάρει πολλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας και την μείωση των υψηλών ακόμα ποσοστών ανεργίας.

Στα δύο δις ευρώ αναμένεται να φτάσει η επένδυση στο Ελληνικό, στα 150 εκατ. ευρώ η επένδυση στη νέα Τούμπα, στα 120 εκατ. ευρώ η ανάπλαση στη ΔΕΘ, ενώ ένα πολύ μεγάλο ποσό θα επενδυθεί και για την ενοποίηση του Παραλιακού Μετώπου Θεσσαλονίκης. Τα τρία τελευταία έργα θα αλλάξουν και το προφίλ της Θεσσαλονίκης σε επιχειρηματικό και αθλητικό επίπεδο.

Το θέμα είναι η ευελιξία και η ταχύτητα που θα επιδείξουν τα αρμόδια Υπουργεία στην τεχνική επεξεργασία των τεσσάρων μεγάλων προαναφερόμενων επενδύσεων, που βρίσκονται στο στάδιο των ταυτόχρονων εγκρίσεων των Ειδικών Χωρικών Σχεδίων τους.