Στους 46 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα, συγκεκριμένα ένας άνδρας 78 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν στο «Σωτηρία» και μία 82χρονη γυναίκα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», είναι τα νέα θύματα, σήμερα Τρίτη, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1. Νωρίτερα, για τον πρώτο καταγεγραμμένο θάνατο στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας έκαναν λόγο τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, καθώς αργά το βράδυ της Δευτέρας 30 Μαρτίου, κατέληξε στη ΜΕΘ ένας 79χρονος άνδρας, με καταγωγή από την Εορδαία.
Πρόκειται για τον έκτο συμπατριώτη μας από την ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης που χάνει τη ζωή του από τον κορονοϊό. Ο άτυχος άνδρας ήταν ένα από τα 11 επιβεβαιωμένα κρούσματα που νοσηλεύονται (1 στη ΜΕΘ) του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας (το νοσοκομείο αναφοράς κορονοϊού για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας). Πλέον τα θύματα του φονικού ιού στη χώρα μας ανέρχονται σε 44, 33 άνδρες και 11 γυναίκες. koronoios11-2
Τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν 56 νέα κρούσματα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 1.212, ενώ πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους μέσα σε ένα 24ωρο. Παράλληλα, 72 άτομα παραμένουν διασωληνωμένα σε ΜΕΘ. Μέση ηλικία είναι τα 65 έτη και οι περισσότεροι έχουν υποκείμενο νόσημα.
Εμβολιασμός των παιδιών
Ο κ. Τσιόδρας, κατά τη χθεσινή ενημέρωση, αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα να εμβολιαστούν τα παιδιά αυτή την περίοδο.«Σχετικά με τον εμβολιασμό στα παιδιά αυτή την κρίσιμη περίοδο η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών με ομόφωνη απόφαση της τονίζει ότι η διακοπή του εμβολιασμού ακόμη και για βραχύ χρονικό διάστημα μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση επινόσων ατόμων και να αυξήσει την πιθανότητα επιδημιών από νοσήματα που προλαμβάνονται με εμβολιασμό και να επιβαρύνει περισσότερο το σύστημα υγείας», ανέφερε ο λοιμωξιολόγος.
«Θυμάστε όλοι τι ζήσαμε πριν από δυο χρόνια με την επιδημία της ιλαράς», τόνισε. «Λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιδημιολογικά δεδομένα καθώς επίσης και τις σχετικές οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, συστήνεται ο έγκυρος εμβολιασμός των παιδιών έως δυο έτη χωρίς καθυστέρηση, σε συνεννόηση με τον παιδίατρο», συνέχισε. tsiodras-6
«Ιδιαίτερα για εμβόλια πρώτης προτεραιότητας όπως το διφθερίτιδας, τετάνου, κοκκύτη, πολιομυελίτιδας, αιμοφίλου της ινφλουέντζας, πνευμονιόκοκκου, MMR και μηνιγγίτιδας, με προτίμηση στην χορήγηση πολυδύναμων εμβολίων ώστε να μειώνονται οι επισκέψεις», είπε.