Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως αναφορικά με την δράση ύποπτων ΜΚΟ στα νησιά πλησίον της Τουρκίας. Πρόκειται για τον δόλιο ρόλο τους όχι μόνο στο μεταναστευτικό αλλά και στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας.

Όπως αναφέρει η κυριακάτικη έκδοση της «Καθημερινής», στο πλαίσιο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για 35 μέλη από τουλάχιστον 4 ύποπτες ΜΚΟ, αποκαλύπτεται το άρτια στημένο δίκτυο πληροφοριών που δρούσε για λογαριασμό της Τουρκίας με…«μεσάζοντες» τις ΜΚΟ!

Πρόκειται για υπηκόους Γερμανίας, Γαλλίας, Ελβετίας, Αυστρίας, Νορβηγίας και Βουλγαρίας, ενώ οι ύποπτες ΜΚΟ είχαν έδρα την Γερμανία, την Αυστρία και τη Νορβηγία.

Άνθρωποι της ΕΥΠ (Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών) και της ΕΛ.ΑΣ. προέβησαν σε εξονυχιστικές έρευνες τον περασμένο Αύγουστο, περίοδο κατά την οποία η κρίση με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο βρισκόταν στο ζενίθ της!

  Έτοιμο για νέα έξοδο στο Αιγαίο το Oruc Reis, λένε τουρκικά μέσα

Εκεί ανακάλυψαν εν δράσει τον δούρειο ίππο που είχε στηθεί με την ανοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια σε νησιά όπως είναι η Λέσβος.

Το πληροφοριακό αυτο σύστημα γνώριζε τα πάντα για τις κινήσεις των ελληνικών αρχών (π.χ. Λιμενικό), παρακολουθώντας ακόμη και τις συχνότητες!

Πολύ εύστοχα στην σημερινή του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, ο Υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, χαρακτήρισε τα μέλη των «ύποπτων» ΜΚΟ ως «κατασκόπους» και όχι άτομα με ανθρωπιστική δράση, τονίζοντας:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αφήσει τις δομές να διοικούνται από ΜΚΟ. Εμείς κοιτάξαμε το ρόλο των ΜΚΟ στην λαθροδιακίνηση προσώπων, ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στα νησιά μας -και δεν είναι μόνο η Λέσβος-, ΜΚΟ που συμμετείχαν σε κυκλώματα για να έρχονται παράνομα μετανάστες στη χώρα μας, ΜΚΟ που παρακολουθούσαν το λιμενικό, παρακολουθούσαν συχνότητες, και είχαν ρόλο κατασκόπων και όχι ανθρωπιστικής δράσης»

  Έτοιμο για νέα έξοδο στο Αιγαίο το Oruc Reis, λένε τουρκικά μέσα

Σύμφωνα πάντα με την “Καθημερινή”, μία μυστική επιχείρηση σε τουρκικό έδαφος με πρωταγωνιστές παράτυπους μετανάστες σε ρόλο «πρακτόρων» της ΕΥΠ είναι αυτή που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην έρευνα κατά τεσσάρων μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ) στη Λέσβο.

Τα στελέχη της ΕΥΠ μάλιστα εντυπωσιάστηκαν από τον βαθμό της άριστης πληροφόρησης που είχαν τόσο τα μέλη των ΜΚΟ όσο και τα πληρώματα των πλοίων που ήταν γεμάτα με αλλοδαπούς από τα τουρκικά παράλια.

Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές που πρωγωνίστησαν στο εν λόγω σχέδιο με την κωδική ονομασία «Αλκμήνη» ήξεραν πως αυτή η υπόθεση εγείρει σοβαρό θέμα εθνικής ασφάλειας, σε μία περίοδο μάλιστα που Ελλάδα και Τουρκία έφτασαν μία ανάσα από την ένοπλη σύρραξη.