Η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου μαζί με την κ. Νάντια Μπέσσα και τον κ. Δημήτρη Ουτιτούδη από την ομάδα σχεδιασμού και υλοποίησης της Στρατηγικής της ΟΧΕ, ΒΑΑ της ΜΕΘ, είχαν  σημαντική συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου  Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Τόσκα.

Η συνάντηση  πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εξέτασης δυνατοτήτων συνεργασίας,  για την επίλυση και την βελτίωση  των προβλημάτων στις αστικές μαζικές μεταφορές.
Πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε (23 Ιουνίου) μετά τη 2η Συνεδρίαση του Επιστημονικού Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών του ΟΣΕΘ η ανάγκη για ένα ενιαίο Μητροπολιτικό ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας).
Η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Πατουλίδου  ενημέρωσε τον κ. Τόσκα  για τις δράσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  και της ΜΕΘ για συντονισμό των τοπικών Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.
Όπως επισήμανε η κ. Πατουλίδου «Εκμεταλλευτήκαμε τη συμμετοχή μας σε ευρωπαϊκά προγράμματα και δημιουργήσαμε το κέντρο υποστήριξης των ΣΒΑΚ με το ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ καθώς υπογράψαμε την πρόθεση συνεργασίας με τους 8 δήμους του ΠΣΘ που συμμετέχουν στην ΟΧΕ/ΒΑΑ.

Μ ‘αυτόν τον τρόπο η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης συμβάλλει στο να εδραιωθούν συνεργασίες , που είναι ωφέλιμες για την πόλη, και για τον πολίτη για την καθημερινότητα όλων μας.

Η κ. Πατουλίδου τόνισε χαρακτηριστικά «Ως ΜΕΘ αποδεικνύουμε καθημερινά ότι έχουμε την ικανότητα συντονισμού»