
Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας μίλησε με τον Jamie Oliver για τη νέα δυναμική που διαμορφώνει η ένταξη της Θεσσαλονίκης στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της Unesco στον τομέα της Γαστρονομίας. Άλλωστε αυτή η παγκόσμια διάκριση που πέτυχε ο Δήμος Θεσσαλονίκης αποτέλεσε και σημαντικό κίνητρο για την επιλογή του Jamie Oliver να κάνει γυρίσματα στην πόλη.
Στο πλαίσιο της συνάντησής τους ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης προσέφερε στον Jamie Oliver δύο φιάλες «Γοργόνα», του κρασιού δηλαδή που παράγεται από τον αστικό αμπελώνα του Δήμου. Ο βρετανός σεφ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη λειτουργία του αστικού αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και για τα σχέδια που του παρουσίασε ο κ. Ζέρβας σχετικά με την οργάνωση για πρώτη φορά δημοπρασίας των κρασιών, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την υποστήριξη ανθρώπων που ανήκουν σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες.
Για τη δυναμική πορεία της Θεσσαλονίκης στον τομέα της γαστρονομίας και του τουρισμού μίλησε και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη.
- Με κρύο, βροχές και ισχυρές καταιγίδες το σκηνικό του καιρού σήμερα - November 28, 2023
- Διδυμότειχο: Ζευγάρι ηλικιωμένων δώρισε ποσό άνω των 100.000 ευρώ στο Νοσοκομείο - November 27, 2023
- Αγγελούδης: Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης πολύτιμος συνομιλητής για την επόμενη ημέρα της πόλης - November 27, 2023