Ένα από τα καλύτερα single malt ουίσκι στον κόσμο, τo “The Macallan” έχει κερδίσει τις περισσότερες διακρίσεις από οποιοδήποτε άλλο malt και έχει χαρακτηριστεί ως το «μέτρο σύγκρισης», με βάση το οποίο πρέπει να αξιολογούνται όλα τα υπόλοιπα ουίσκι! Η μοναδική και αξεπέραστη αξία του The Macallan στηρίζεται πάνω σε έξι βασικές αρχές:

– The Macallan Spiritual House : Η Έπαυλη Easter Elchies House, δεσπόζει υπερήφανα, πάνω από το αποστακτήριο του The Macallan στο Speyside, στη Σκοτία. Αυτή η Ιακωβιανή έπαυλη του 1700 αποτελεί τον “πνευματικό οίκο” του The Macallan.

– Οι ιδιαίτερα μικροί αποστακτήρες : Οι χάλκινοι αποστακτήρες που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία του Τhe Macallan είναι οι μικρότεροι στο Speyside. Το ιδιαίτερο μέγεθος και σχήμα τους, εξασφαλίζουν ότι το απόσταγμα έρχεται σε μεγαλύτερη επαφή με την επιφάνεια του χαλκού, γεγονός που βοηθά στη συγκέντρωση των αρωμάτων και τη δημιουργία ενός πιο γεμάτου σώματος στο τελικό προϊόν της απόσταξης.

– The Finest Cut : Ο όρος “Cut” αναφέρεται στην ποσότητα του αποστάγματος που συλλέγεται από τους αποστακτήρες. To Τhe Macallan φημίζεται για την ιδιαίτερα σχολαστική επιλογή που κάνει σ’ αυτό το στάδιο, καθώς μόνο «το καλύτερο από τα καλύτερα» – συνήθως ένα ποσοστό 16% από το τελικό προϊόν της απόσταξης- επιλέγεται για να περάσει στα βαρέλια.

– Τα Εξαιρετικά Δρύινα Βαρέλια : Υπό την επίβλεψη του George Espie, Master of Wood του The Macallan, κάθε δρύινο βαρέλι επιλέγεται προσεκτικά ώστε να προσδώσει το χρώμα, το άρωμα και τη γεύση που χαρακτηρίζουν την οικογένεια των The Macallan malts.

Το Φυσικό Χρώμα : Το φυσικό χρώμα αποτελεί απαραβίαστη αρχή για το The Macallan. Η αλληλεπίδραση του αποστάγματος με το ξύλο, και μόνο αυτή, καθορίζει την πλούσια παλέτα των αποχρώσεων που χαρακτηρίζουν την οικογένεια των προϊόντων The Macallan.

– Ένα πολύτιμο ουίσκι : Ο Master Whisky Maker του The Macallan, Bob Dalgarno, επιβλέπει σχολαστικά τα βαρέλια, επιλέγοντας τη στιγμή που το καθένα τους φτάνει στο «αποκορύφωμα» της ωρίμανσης, ιδανική για εμφιάλωση. Έτσι δημιουργείται το The Macallan, το πιο πολύτιμο ουίσκι, αγαπημένο των ειδικών και πιο εκλεπτυσμένων καταναλωτών στον κόσμο.