Μία… διαφορετική επιχείρηση διάσωσης από εθελοντές και αστυνομικούς «στήθηκε» το μεσημέρι της Κυριακής (14/06) σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, όλα ξεκίνησαν όταν μέλη εθελοντικής ομάδας αντίκρισαν σε μπαλκόνι πρώτου ορόφου πολυκατοικίας στην περιοχή της Νεάπολης, ένα καναρίνι μέσα σε κλουβί να «ψήνεται» από τον ήλιο και να μην υπάρχει καθόλου σκιά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες και τον πρόεδρο της Κοινωνικής Οργάνωσης «Αντικρίση», Δημήτρη Καραμπουρούνη, το άτυχο πουλί προσπαθούσε με μανία να βγει από το κλουβί καθώς καιγόταν από τον ήλιο για ώρα. «Το ακούσαμε από μακριά να «παλεύει» μέσα στο κλουβί και λόγω της εμπειρίας που έχουμε με τα ζώα, μετά από τόσες δράσεις, αμέσως αντιληφθήκαμε ότι κάτι συμβαίνει και τρέξαμε», αναφέρει ο Δημήτρης Καραμπουρούνης, μιλώντας στο GRTimes.gr.

Την ίδια στιγμή ειδοποιήθηκε και η ΕΛ.ΑΣ. για να βοηθήσει ώστε να λάβει τέλος το μαρτύριο του πτηνού.

Όπως αναφέρει ο Δημήτρης Καραμπουρούνης, όταν μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας αναζήτησαν τον ιδιοκτήτη, κάτοικοι της περιοχής τους ενημέρωσαν πως εκείνος απουσίαζε και είχε πάει… για μπάνιο στην θάλασσα.

Στο σημείο λίγη ώρα αργότερα έφτασαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και με τη βοήθεια γειτόνων και εθελοντών κατάφεραν να σώσουν το πτηνό. Οι αστυνομικοί χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν μια σκάλα για να φτάσουν το κλουβί, την οποία αναζήτησαν και βρήκαν από διπλανά σπίτια.

Στη συνέχεια, άφησαν το κλουβί με το καναρίνι σε ασφαλές μέρος με σκιά ενώ προχώρησαν και σε συστάσεις.

«Όταν κατεβάσαμε το καναρίνι από το μπαλκόνι, τα κάγκελα έκαιγαν, το νερό του καναρινιού είχε αρχίσει να εξατμίζεται από την υψηλή θερμοκρασία και τα νάυλον που είχε τοποθετήσει ο ιδιοκτήτης γύρω από το κλουβί για να μην πέφτει κάτω η τροφή, είχαν αρχίσει να λιώνουν», περιγράφει ο Δημήτρης Καραμπουρούνης, ευχαριστώντας θερμά τους ανθρώπους της Άμεσης Δράσης για την βοήθεια που προσέφεραν.