Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες προκύπτει, ότι άγνωστοι τοποθέτησαν γκαζάκια στο αυτοκίνητό του, που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του, στην Κηφισιά.

Από την έκρηξη, σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο αυτοκίνητο του βουλευτή, καθώς και στην είσοδο της οικίας, καθώς το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο ακριβώς μπροστά. Το αυτοκίνητο του βουλευτή καταστράφηκε ολοσχερώς.

Όλα συνέβησαν γύρω στις 19.30 το απόγευμα. Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας βρισκόταν στο σπίτι του μαζί με τη σύζυγό του, όταν άκουσαν έναν ισχυρό θόρυβο. Βγήκαν έξω και είδαν το αυτοκίνητο του βουλευτή να έχει τυλιχτεί στις φλόγες. Ο κ. Μπογδάνος έτρεξε και μετακίνησε το αυτοκίνητο της συζύγου του, πριν προλάβει να εκραγεί και ο δεύτερος μηχανισμός.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών.

Λίγη ώρα μετά το συμβάν, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος σε δήλωση που έκανε ανέφερε πως πίσω από τέτοιες θρασύδειλες επιθέσεις κρύβονται τραμπούκοι που είναι εχθροί της φιλελεύθερης δημοκρατίας, ενώ επεσήμανε πως δεν πρόκειται να νικήσουν ούτε αυτοί, ούτε οι πολιτικοί τους αντίπαλοι.

«Οι τραμπούκοι, εχθροί της φιλελεύθερης Δημοκρατίας, για άλλη μια φορά κρύβουν το πρόσωπό τους πίσω από θρασύδειλες επιθέσεις. Εναντίον αντιπάλων τους, αλλά και των οικογενειών μας», ανέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε:

«Δεν θα νικήσουν, δεν θα φοβίσουν. Ούτε αυτοί, αλλά ούτε και οι πολιτικοί τους σπόνσορες».

Νέα Δημοκρατία: Αναμένουμε ομόθυμη καταδίκη από το πολιτικό σύστημα

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, ανέφερε πως αναμένει την καταδίκη από σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο. «Οι υποστηρικτές των τρομοκρατών και του κατά συρροή δολοφόνου επιτίθενται διαρκώς στον κοινοβουλευτισμό. Σήμερα απείλησαν τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μπογδάνου και της συζύγου του χτυπώντας με διπλό εκρηκτικό μηχανισμό το σπίτι και τα αυτοκίνητά τους», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση.

«Το αυτοκίνητο του κ. Μπογδάνου καταστράφηκε ολοσχερώς και από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα. Επιθέσεις τέτοιου είδους, εναντίον μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου στρέφονται κατά της Δημοκρατίας και αναμένουμε την ομόθυμη καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης από ολόκληρο το πολιτικό σύστημα», υπογραμμίζει στη συνέχεια.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας κλείνει με τη φράση: «Ας κάνουν κάποιοι, έστω και καθυστερημένα, ό,τι δεν έκαναν στις προηγούμενες κλιμακούμενες επιθέσεις κατά των στελεχών και των βουλευτών του κόμματός μας. H σιωπή αποθρασύνει τους εχθρούς της δημοκρατίας. Η οργανωμένη πολιτεία θα πράξει ό,τι χρειάζεται ώστε οι δράστες να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης».