Στοιχεία για την εκτιμώμενη περιουσία του Ιβάν Σαββίδη έδωσε το περιοδικό Forbes, το οποίο τον συμπεριέλαβε στην λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη…

Στην λίστα με τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη, λοιπόν, συμπεριέλαβε για το 2019 το Forbes τον Ιβαν Σαββίδη.

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ ο οποίος έχει επεκτείνει τα τελευταία χρόνια τις δραστηριότητες του στην Ελλάδα βρίσκεται στην 1.511η θέση στον κόσμο και στην 61η στην Ρωσία, με την περιουσία του να υπολογίζεται σήμερα στα επίπεδα του 1,7 δισ. δολαρίων.

Το Forbes αναφέρει για τον Ιβάν Σαββίδη ότι «το 1980 ξεκίνησε να εργάζεται στην Don State Tobacco Factory (πλέον Donskoy Tabak, που πουλήθηκε στους Ιάπωνες) και έγινε γενικός διευθυντής της εταιρίας το 1993.

Το 2003 εξελέγη στη Δούμα, στο Κάτω Κοινοβούλιο της Ρωσίας ως μέλος του φιλικού προς τον Πούτιν κόμματος United Russia (Ενωμένη Ρωσία).

Το 2004, καταλήγει το βιογραφικό σημείωμα, ίδρυσε την Agrokom Group, που κατέχει επίσης εργοστάσια επεξεργασίας κρέατος και συσκευασίας, θερμοκήπια και ανθρακούχου νερού.

Το 2012 η ελληνική εταιρία του Dimera αγόρασε το 51% της ομάδας ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ, ενώ συνεχίζει να επενδύει στην Ελλάδα».

Δείτε την καρτέλα του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όπου η περιουσία του εκτιμάται στα 1.6 δισεκατομμύρια δολάρια:

Έναν χρόνο πριν, ο Ιβαν Σαββίδης είχε συμπεριληφθεί ξανά στην λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους Ρώσους παγκοσμίως, συγκεκριμένα στην 53η θέση με την περιουσία του να αποτιμάται τότε στα 1,9 δισ. δολάρια.