Το κορίτσι της Καρδίτσας είναι αυτό! Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη που πλέον από χθες είναι και το κορίτσι της Ευρώπης! Ναι! Χάρη σ’ αυτή, η λέξη “Καρδίτσα”, ακούστηκε χθες στα πέρατα της Γηραιάς Ηπείρου!
Η καταπληκτική κι ακατάβλητη πρωταθλήτρια μας που βαδίζει από επιτυχία σε επιτυχία, έγραψε ιστορία και κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Βάδην που διεξήχθη στην Ποντεμπράντι της Τσεχίας!
Ως μέλος της εθνικής μας ομάδας, έφθασε σε μια διάκριση που είναι ασύλληπτη και την κατατάσσει αυτομάτως στην πρώτη θέση στις εξέχουσες αθλητικές φυσιογνωμίες όλων των εποχών για την περιοχή μας!
Είναι η πρώτη αθλήτρια που ανεβαίνει στο πρώτο σκαλί του βάθρου σε έναν αγώνα ευρωπαϊκής εμβέλειας! Αυτό και μόνο το γεγονός καταδεικνύει το μέγεθος της επιτυχίας της αλλά ταυτόχρονα δικαιώνει με τον πιο πανηγυρικό τρόπο, την υπερβατική της προσπάθεια και την ατσάλινη επιμονή της να φθάσει όσο πιο ψηλά μπορεί… Κι εδώ πλέον, μ’ αυτά που κάνει, αναρωτιέται κανείς, που είναι το ταβάνι!
Αν αναλογιστούμε ότι η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έχει κατορθώσει να συνδυάσει την οικογενειακή και επαγγελματική της ζωή μ’ αυτή της αθλήτριας πρώτου επιπέδου κι όχι της σειράς, μπορούμε ν’ αντιληφθούμε για τι πράγμα μιλάμε…
Πάντα ήταν στο “τοπ” του αθλήματος του βάδην στην Ελλάδα, με πάμπολλες διακρίσεις, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει βαλθεί να ξεπεράσει και τον εαυτό της. Εχει ήδη πιάσει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, χθες με την καταπληκτική της παρουσία, έπιασε και το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2022 και ποιος ξέρει τι μας ετοιμάζει για το μέλλον!!!
Στον χθεσινό αγώνα η Αντιγόνη, που γυμνάζεται εδώ και καιρό με τον Ναπολέοντα Κεφαλόπουλο, με σωστή τακτική πέρασε στο 20ο χιλιόμετρο την Ιταλίδα Τζιόρτζι, μπήκε μπροστά και τελικά τερμάτισε στα 35χλμ πρώτη σε 2 ώρες 49 λεπτά και 55 δεύτερα, βελτιώνοντας ταυτόχρονα και το ατομικό της ρεκόρ (2.50.04)!
Τα περάσματά της: 10χλμ 48.46 (2η), 20 χλμ 1.37.22 (1η), 30χλμ 2.25.45 (1η) και 35χλμ 2.49.55!
Από καρδιάς ένα μεγάλο και αυθεντικό (όπως ή ίδια!) μπράβο στην Αντιγόνη μας και απεριόριστες ευχές για ακόμη καλύτερη συνέχεια…

Θεόδοσης Κατσάρας
Νεος Αγών Καρδίτσας