Δεν έχει τέλος η τουρκική προπαγάνδα και η κατασκευή ψευδών ειδήσεων, την ώρα που η ένταση στην ανατολική Μεσόγειο παραμένει στο… κόκκινο.

Το απόγευμα του Σαββάτου (05/09), τα κατευθυνόμενα από το καθεστώς Ερντογάν τουρκικά ΜΜΕ άρχισαν να μεταδίδουν με… έκτακτα ότι δεκάδες άρματα μάχης που βρίσκονταν στη Συρία κατευθύνονται βορειοδυτικά με τελικό προορισμό τα ελληνοτουρκικά σύνορα στην Αδριανούπολη.

Η αλήθεια είναι πως όντως τουρκικά τανκς έφυγαν από τη Συρία, ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν κατευθύνονται προς τον Έβρο προκειμένου να ενισχύσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Μάλιστα, όπως τονίζουν στρατιωτικές πηγές στην Ελλάδα, πρόκειται για επιστροφή τμημάτων που οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας είχαν μεταφέρει στα σύνορα με τη Συρία και πλέον επιστρέφουν στις βάσεις τους.

Άλλωστε, υπενθυμίζουμε ότι το καθεστώς Ερντογάν κατά την στρατιωτική επέμβαση στη βόρεια Συρία και την απόπειρα γενοκτονίας των Κούρδων, είχε δώσει εντολή σε μονάδες τεθωρακισμένων που βρίσκονταν στα δυτικά σύνορα της Τουρκίας, να μεταφερθούν στο πέδιο μάχης της Συρίας. Αυτά λοιπόν τα άρματα μάχης επιστρέφουν τώρα στις μονάδες τους και όχι στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

«Η μεταφορά των αρμάτων μάχης αποτελεί προγραμματισμένη δραστηριότητα της δεύτερης στρατιάς με έδρα τη Μαλάτεια και δεν πρόκειται για οποιαδήποτε μεταφορά στρατευμάτων στα σύνορα με την Ελλάδα», αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu,.

Είναι προφανές πως για μια ακόμη φορά τα τουρκικά ΜΜΕ «μπλοφάρουν» με στόχο να παραπλανήσουν και να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις γνωρίζουν πλέον καλά τις «κουτοπονηριές» του καθεστώτος και των κατευθυνόμενων τουρκικών Μέσων Ενημέρωσης. Παρακολουθούν κάθε στιγμή τα όσα μεταδίδουν, τα φιλτράρουν και σε καμία περίπτωση δεν «τσιμπάνε» στην χυδαία προπαγάνδα τους.

Όσο για τον Έβρο, αποτελεί απόρθητο φρούριο. Ο φράχτης είναι έτοιμος σχεδόν σε όλο το μήκος του ποταμού, με τον Στρατό Ξηράς και την Ελληνική Αστυνομία να περιφρουρούν σε κάθε σημείο των συνόρων. Ο κίνδυνος άλλωστε να επαναληφθούν φαινόμενα ανάλογα με αυτά του Μαρτίου, με χιλιάδες μετανάστες να επιχειρούν να περάσουν στη Χώρα μας κατόπιν εντολής και προώθησης από την τουρκική κυβέρνηση, ελοχεύει πάντα.

Απειλές Ερντογάν

Την ίδια ώρα, συνεχίζει να προκαλεί και να απειλεί η Άγκυρα, με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να προχωρά σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις, με φόντο την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, κατά την ομιλία του σε εγκαίνια νοσοκομείου.

«Θα καταλάβουν σύντομα ότι η Τουρκία έχει την πολιτική, οικονομική και στρατιωτική δύναμη να σκίσει τους χάρτες που της επιβάλλονται», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας:

«Είτε θα το καταλάβουν πολιτικά, είτε θα το βιώσουν οδυνηρά στο πεδίο της μάχης».

Μάλιστα, συνέχισε λέγοντας πως η Τουρκία και ο τουρκικός λαός είναι «προετοιμασμένοι για κάθε πιθανότητα και για κάθε αποτέλεσμα», σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Υποστήριξε ακόμη ότι η Άγκυρα εκφράζει σε όλες τις πλατφόρμες, τις συνεντεύξεις, και τα μηνύματά της ότι είναι έτοιμη να «μοιραστεί ό,τι είναι δίκαιο».

Νωρίτερα, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε πως τώρα «εύχεται όσοι επιτίθενται στην ανεξαρτησία της Τουρκίας» να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα με αυτό που πλήρωσαν πριν από 100 χρόνια.

«Πριν από έναν αιώνα είτε τους θάψαμε στο χώμα είτε τους ρίξαμε στη θάλασσα. Εύχομαι να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα» φέρεται να είπε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με την Hurriyet.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, δήλωσε:

«Όσους πριν από έναν αιώνα επιτέθηκαν κατά της ανεξαρτησίας μας, ο τουρκικός λαός τους έθαψε είτε στο χώμα είτε τους έριξε στη θάλασσα. Αυτοί που στόχευσαν τη σημαία μας και την προσευχή μας, όταν έψαχναν τρόπο να βγουν από αυτή την πίεση εκτέλεσαν τρεις πρωθυπουργούς, δυο υπουργούς και έναν αρχιστράτηγο. Ευχόμαστε να μην κάνουν το ίδιο λάθος σήμερα και να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα σήμερα».