Σφοδρή σύγκρουση είναι σε εξέλιξη στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ σχετικά με το εάν έγινε ή όχι κορονοπάρτι στην κοπή της βασιλόπιτας του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ, Μπάμπης Κοροξενός, πάνω από 120 άτομα, κυρίως διοικητικά στελέχη, βρέθηκαν μαζεμένα σε κλειστό χώρο να κόψουν την βασιλόπιτα. Σύμφωνα με όσα είπε στο MEGA η κοπή της πίτας έγινε χωρίς την παρουσία του σωματείου και της νοσηλευτικής υπηρεσίας.

«Το σωματείο δεν θα κόψει πίτα, το αποφεύγει λόγω κορoνοϊού. Ο διοικητής έκανε πολύ glamour την όλη διαδικασία, είχε και catering. Το catering δεν μπορεί να μπει σε μία αίθουσα, έγινε σε διάδρομο. Όταν είσαι σε ένα χώρο που είναι τόσα πολλά άτομα και βγάζεις τη μάσκα σου για να πιείς και να μιλήσεις, το πρωτόκολλο εδώ που είναι;», είπε.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι το 2021 η κοπή της πίτας έγινε στο γραφείο του διοικητή με 5 – 6 άτομα. «Κάλεσε την ελίτ του νοσοκομείου, γιατί οι νοσηλευτές είναι επικίνδυνοι να μεταφέρουν τον ιό από τις κλινικές», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Παντελιάδης, υποστήριξε πως δεν έγινε κανένα τέτοιο πάρτι και ότι η κοπή της βασιλόπιτας πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και με ευλαβική τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων.

Επιπλέον, είπε πως η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας έγινε σε αμφιθέατρο που χωρά 800 άτομα και παρευρέθηκαν μόλις 30 άτομα, ενώ πρόσθεσε πως ο κ. Κοροξενός δεν ήταν εκεί, καθώς βρίσκεται σε αναστολή επειδή δεν έχει εμβολιαστεί.