Το υφυπουργείο Αθλητισμού παρακολουθεί τις εξελίξεις που αφορούν στα κρούσματα του κοροναϊού, σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας κι εφόσον κριθεί επιβεβλημένο θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Αυτό επισημαίνεται από τον Λευτέρη Αυγενάκη στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υφυπουργείο, με αφορμή την διεξαγωγή των προγραμματισμένων αθλητικών δραστηριοτήτων στη χώρα τις προσεχείς ημέρες, ειδικά δε στα πρωταθλήματα των ομαδικών αθλημάτων.

Η ανακοίνωση:

«Το πλαίσιο των καθημερινών εξελίξεων και τη συντεταγμένη αντιμετώπιση από την Πολιτεία, που αφορά στα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας, τα εκτιμά και εισηγείται αναλόγως η “Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες” του υπουργείου Υγείας, η οποία επιτροπή αποτελείται από ειδικούς επιστήμονες, καθηγητές επιδημιολόγους και λοιμωξιολόγους.

Για το υφυπουργείο Αθλητισμού, το δημόσιο συμφέρον έχει απόλυτη προτεραιότητα στη λήψη αποφάσεων που ξεπερνούν την αθλητική κοινότητα, ιδιαίτερα όταν άπτεται θεμάτων υγείας.

Ο κ. Αυγενάκης παραμένει σε συνεχή επικοινωνία από χτες το μεσημέρι με τον αρμόδιο υπουργό Υγείας. Η εισήγηση των ειδικών, υπό τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ήταν καθησυχαστική. Μας ενημέρωσαν ότι δεν συντρέχει λόγος, με τις παρούσες συνθήκες, οποιασδήποτε παρέμβασης και εκτάκτου μέτρου στη διεξαγωγή των αθλητικών συναντήσεων για τις επόμενες ημέρες.

Σε κάθε περίπτωση, η εισήγηση αυτή μπορεί να αλλάξει, εάν τα δεδομένα, που καταφθάνουν στους αρμοδίους, επιβάλλουν διαφορετικούς χειρισμούς.

Αντιμετωπίζουμε το ζήτημα με ηρεμία, υπευθυνότητα και προσοχή, σε συνεργασία με τους επικεφαλής των αθλητικών φορέων της χώρας μας».