Στην κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη με τον κορωνοϊό αναφέρθηκε ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1. «Είμαστε μέσα στον πόλεμο, μέσα στη φωτιά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας.
«Ξεκινήσαμε με ανοιχτά όλα τα σχολεία, έκλεισαν τα Λύκεια, έκλεισαν τα Γυμνάσια, έχω την εντύπωση ότι πρέπει να κλείσουν και τα Δημοτικά. Αυτό δεν είναι μια δική μου εισήγηση.
Ο δήμαρχος έχει μια εικόνα της πόλης συνολική. Δέχομαι πληροφορίες ότι κάθε μέρα δημοτικά σχολεία πρέπει να απολυμανθούν, υπάρχουν κρούσματα, υπάρχει συνωστισμός γονέων έξω από τις σχολικές αυλές όλα αυτά προκαλούν μια εικόνα η οποία πραγματικά δεν είναι ότι καλύτερο. Άρα από τη στιγμή που βλέπουμε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα και από τη στιγμή που πρέπει πλέον να είμαστε πιο αυστηροί, θα πρέπει να επέμβουμε και σε αυτό», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Μάλιστα ο σημείωσε πως δεν είναι ώρα για «παιχνίδι ευθυνών», αφού σύμφωνα με τον ίδιο, «το τι έφταιξε, ποιος έφταιξε είναι το λιγότερο το ελάχιστο που ενδιαφέρει τους πολίτες».

δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε για την επιβολή πιο αυστηρών μέτρων: «Έκρουσα από νωρίς το καμπανάκι του κινδύνου. Βλέπαμε αυτές τις εικόνες να έρχονται. Δυστυχώς η εικόνα που έχουμε δεν δείχνει να σταθεροποιείται η κατάσταση. Πρέπει να είμαστε πιο αυστηροί. Μπορεί να καταλαβαίνω για ποιο λόγο δεν επιλέξαμε το αυστηρό lockdown Μαρτίου – Απριλίου, νομίζω όμως ότι έχει έρθει η ώρα να είμαστε πάρα πολύ αυστηροί».