Μετά από ένα μήνα ανάρρωσης, η Φιόνα, η τυφλή γατούλα, που κακοποιήθηκε από δύο ανήλικους στη Φολέγανδρο απέκτησε οικογένεια.

Η τυφλή γάτα, είχε κακοποιηθεί άγρια από δύο ανήλικα αγόρια σε άδεια πισίνα ξενοδοχείου στη Φολέγανδρο. Την κυνήγησαν γύρω από την άδεια πισίνα του ξενοδοχείου κι όταν η τυφλή γατούλα παγιδεύτηκε, το ένα από τα παιδιά άρχισε να την κλωτσάει αλύπητα, ενώ το άλλο βιντεοσκοπούσε με το κινητό του.

Η κακοποίηση της άτυχης γατούλας καταγράφηκε στην κάμερα του ξενοδοχείου και μετά από καταγγελίες, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου άσκησε δίωξη εναντίον των παιδιών για την κακοποίηση της γάτας και σε βάρος των γονέων τους για παραμέληση ανηλίκου.

Η τύχη της Φιόνας, όμως, ήταν με το μέρος της, καθώς όχι μόνο κατάφερε να αναρρώσει αλλά  υιοθετήθηκε κιόλας από την Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου, ψυχολόγο και ιδρύτρια της Ελληνικής Σχολής Εκπαίδευσης Σκύλων-Οδηγών «Λάρα».

Η κα. Γκέρτσου γεννήθηκε χωρίς όραση και είναι πολύ γνωστή για τη δράση της, όσον αφορά στην ευαισθητοποίηση των πολιτών απέναντι στα άτομα με προβλήματα όρασης.

Η Ιωάννα-Μαρία δημοσίευσε το εξής κείμενο για την υιοθεσία του ζώου μέσω Facebook:

«Για εμένα, η υιοθεσία της πέρα από δεδομένη, είναι και βαθιά συμβολική. Μέσα από την πράξη αυτή θα ήθελα να υπενθυμίσω πως ακόμα και σήμερα, οποίο ζωντανό πλάσμα «μειονεκτεί απέναντι στην κοινωνία των κανονικών», επειδή είναι «ανάπηρο», «τυφλό», «λειψό», «μη ικανό»…… καταδικάζεται σε αποκλεισμό, στιγματισμό, ψυχική και σωματική κακοποίηση. Όμως τελικά, η «τελειότητα των δήθεν ισχυρών» ηττάται, ακριβώς από αυτές κι αυτούς που επιχείρησαν να καταδικάσουν…»

Εδώ και λίγες ώρες, η τυφλή γατούλα που κακοποιήθηκε βάναυσα από δυο ανηλίκους στη Φολέγανδρο και είχε αρχικά θεωρηθεί νεκρή – το βίντεο της κακοποίησης εδώ: 👉https://youtu.be/-rSMtl9gkJQ- βρίσκεται στο σπίτι μου. 🏠– η ανακοίνωση του zoosos.gr εδώ: 👉 https://www.zoosos.gr/i-tyfli-gyneka-yiothetise-tin-tyfli…/…

Ευχαριστώ θερμά την Ελένη Ηλιοπούλου από το ZooSos, τις κτηνιάτρους Μαργαρίτα Βάλβη και Μάρθα Κατσαπιάν, τη Δήμαρχο Φολεγάνδρου και την Εισαγγελέα Πρωτοδικών της Νάξου

See More