Οι υποθετικές συζητήσεις της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ με διάφορους σημαντικούς πρωθυπουργούς της Βρετανίας, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης εβδομαδιαίας ιδιωτικής συνομιλίας τους, που είναι γνωστή ως «Ακρόαση» (The Audience) περιγράφονται στο έργο του Peter Morgan.

Από τη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου της Μ. Βρετανίας και μέσω του προγράμματος National Theatre Live σε 2.000 αίθουσες όλου του πλανήτη, οι θεατές του Μεγάρου Μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον πολυβραβευμένο σκηνοθέτης Στίβεν Ντάλντρι («Μπίλι Έλιοτ, γεννημένος χορευτής», «Οι ώρες», «Σφραγισμένα χείλη») που συναντιέται με μία από τις σημαντικότερες ηθοποιούς της εποχής μας, την Έλεν Μίρεν (βραβείο Όσκαρ).

Προσωπικότητες όπως ο Ουίνστον Τσόρτσιλ ή η «σιδηρά κυρία» Μάργκαρετ Θάτσερ αποτέλεσαν τα τελευταία 67 χρόνια συνομιλητές της Ελισάβετ Β’ τόσο για κορυφαία ζητήματα της παγκόσμιας ιστορίας όσο και για άλλα προσωπικά τους θέματα, στα οποία δέχτηκαν τις συμβουλές της. Το έργο ολοκληρώθηκε και μαγνητοσκοπήθηκε το 2013, οπότε τελευταίος από τη σειρά των 12 πρωθυπουργών με τους οποίους συναντιέται η βασίλισσα είναι ο Ντέιβιντ Κάμερον.

Η προβολή στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επετείου των 10 χρόνων του National Theatre Live. Πρόκειται για ένα βραβευμένο πρόγραμμα μεταδόσεων, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο παγκόσμιο κοινό να παρακολουθήσει κάποιες από τις πλέον ξεχωριστές θεατρικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου της Μ. Βρετανίας με έξοχη κινηματογράφηση και σε προβολές υψηλής ευκρίνειας (HD).

Σκηνοθεσία Stephen Daldry >>>>>>>>>>>>>  Σκηνικά Bob Crowley>>>>>>>>>>>>>>>>>> Φωτισμοί Rick Fisher

Παίζουν οι: Helen Mirren, Geoffrey Beevers, Bebe Cave, Jonathan Coote, Michael Elwyn, Harry Feltham, Edward Fox, Maya Gerber, Haydn Gwynne, Ian Houghton, Spencer Kitchen, Richard McCabe, Charlotte Moore, Nathaniel Parker, David Peart, Matt Plumb, Paul Ritter, Elaine Solomon, Nell Williams, Rufus Wright

 

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Έναρξη: 21.00>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>[Διάρκεια: 140 λεπτά με 1 διάλειμμα]>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Χώρος: Μ2 – Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Τιμές εισιτηρίων: 12€, 10€ (μειωμένο), προαγορά εισιτηρίων για δύο προβολές 18€ (μειωμένο 15€)

 

Επόμενες προβολές

24.1.2020: «Όλα για την Εύα» του Τζόζεφ Μάνκιεβιτς με τις Gillian Anderson και Lilly James

22.2.2020: «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ με την Gwendoline Christie

23.3.2020: «Present Laughter» του Νόελ Κάουαρντ

12.4.2020: «Fleabag» της Phobe Waller-Bridge