Προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για την υπόθεση του παραιτηθέντος διοικητή του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης, σε βάρος του οποίου υποβλήθηκε καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση.

Η σχετική αναφορά- καταγγελία διαβιβάστηκε από τη Διοίκηση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και παραγγέλθηκε έρευνα για να διαπιστωθεί, εάν στοιχειοθείται το αδίκημα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Ως καταγγέλλουσα φέρεται η υποδιευθύντρια του Νοσοκομείου, η οποία, σύμφωνα με όσα κατέθεσε εγγράφως στις αρμόδιες υπηρεσίες, υπήρξε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον (πρώην) διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή (08/10/2021), ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης έκανε δεκτή την παραίτηση του διοικητή.

Ο ίδιος, πάντως, απορρίπτει τις κατηγορίες. Σε δηλώσεις του, ο πρώην διοικητής υποστήριξε ότι αφορμή για τις καταγγελίες, οι οποίες σύμφωνα με τον ίδιο αφορούν σεξιστική συμπεριφορά και υποτιμητικό λόγο απέναντι στο προσωπικό, αποτέλεσαν η κακή συνεργασία του με την 3η ΥΠΕ και τους αναπληρωτές διοικητές του, καθώς και δύο προκαταρκτικές έρευνες που παρήγγειλε το προηγούμενο διάστημα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)