71 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, που σημαίνει ότι είναι 892 στο σύνολο, ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

57 είναι τα άτομα που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και 54 είναι διασωληνωμένοι. Συνολικά 26 θάνατοι από COVID-19 καταγράφονται στη χώρα, στην πλειοψηφία τους άνδρες κατά μέσο όρο 73 ετών.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας επανέλαβε ότι δεν έχει ανοδική πορεία στην Ελλάδα η νόσος και δεν βρισκόμαστε σε τροχιά Ιταλίας ή Ισπανίας, ωστόσο υποστήριξε ότι αν αρθούν τα μέτρα και δεν προστατεύσουμε οι πολίτες οι ίδιοι τους εαυτούς μας, αυτό μπορεί να αλλάξει.

«Σήμερα δεν είμαστε σε καμία περίπτωση σε κατάσταση εφησυχασμού. Παραμένουμε σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης», επισήμανε ακόμα καταληκτικά ο κ. Τσιόδρας.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων.

Ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι οι στρατιωτικοί και αστυνομικοί υπόκεινται και αυτοί στον περιορισμό μετακινήσεων που υπάρχει για όλους τους πολίτες, για τις ώρες που δεν εκτελούν τα καθήκοντά τους.

Ανακοινώθηκε ακόμα ότι ήδη 8.785 άτομα έχουν εγγραφεί στις λίστες για εθελοντές που θα βοηθήσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Συνολικά 5.824 συμπολίτες, δυνητικές επαφές κρουσμάτων, βρίσκονται σε κατ’ οόκον καραντίνα. Συνολικά έχουν γίνει 1.116 δειγματοληπτικοί έλεγχοι και 92 πολίτες βρέθηκαν εκτός σπιτιού και τους επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 5.000 ευρώ.

H δημοσιογραφική μας ομάδα θα σας ενημερώνει συνεχώς για την έκτακτη αυτή είδηση, με όλες τις τελευταίες εξελίξεις.